Бријаторе: Жртвовао сам се због екипе

Флавио Бријаторе је оставку на место директора Реноа поднео да би спасио екипу од избацивања из шампионата света Формуле 1.

"Покушао сам да спасим екипу од најгорег. То је била моја дужност и због тога сам поднео оставку", рекао је Бријаторе.

Рено је у среду признао да је наместио прошлогодишњу трку за Велику награду Сингапура, а поред Бријатореа, оставку је поднео и технички директор Пет Симондс.

Саслушање челника Реноа заказано је за 21. септембар и према првим реакцијама мало је вероватно да би све могло да заврши на оставкама челних људи француског тима.

Троструки првак света Аустријанац Ники Лауда сматра да би ово морала да буде прекретница и да је последњи час да Међународна аутомобилистичка федерација коначо заузме чврст став.

"Шпијунски скандал од пре две године је био веома озбиљна ствар, али је истина да механичари из свих екипа увек међусобно разговарају о техничким решењима.

Ово што се сада десило је преседан и реч је о највећој штети коју је претрпела Формула 1 откако постоји. Уколико жели да сачува кредибилитет тог спорта, ФИА коначно мора заузети чврст став и казнити Рено драконски", рекао је Лауда.

Са њим се слаже још један троструки шампион Британац Џеки Стјуарт.

"Нешто је темељно погрешно и труло у срцу Формуле 1. Никада овај спорт није у овој мери био аутодеструктиван. Милиони поклоника Формуле су згађени свиме што се дешава у нашем спорту који срља из кризе у кризу, при чему свако оптужује свакога", каже Стјуарт.

Први човек Формуле 1 Берни Еклестон, који је са Бријатореом сувласник енглеског фудбалског клуба Квинс Парк ренџерс, није могао да нађе речи оправдања за свог партнера.

"Велика је штета што је Флавио каријеру у Формули 1 завршио на овако ружан начин. Немогуће је наћи оправдање за то. То што је урадио било је потпуно непотребно и велика је штета што се све то десило", рекао је Еклестон.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи