Читај ми!

Борковић излетео, спреман за недељу

Српски аутомобилиста, упркос сјајној вожњи, због излетања остао без бољег пласмана пред сутрашње трке на Салцбургрингу. У недељу, Борковић ће у обе трке стартовати са 12. места, што можете пратити на РТС-у.

Душан Борковић стартоваће са 12. позиције на недељним тркама у ВТЦЦ сезони на стази Салцбургринг. Возач НИС Петрол тима опет је успео да уђе у други круг квалификација, као и на свим претходним тркама, али га је излетање на најопаснијем делу стазе оставило без прилике да освоји и бодове у квалификацијама, пласманом међу пет најбољих.

Душанов Шевролет круз био је одлично припремљен за овај тркачки викенд, а после слободних тренинга, на којима је имао десето, затим и девето време, уследило је пето место у првом делу квалификација временoм 1:22.948. Поред тога, Борковић је имао најбоље време у првом сектору стазе.

Нажалост, у другом делу квалификација излетео је на истом месту као и његов клупски колега Уго Валенте, али ће, за разлику од Французовог, Борковићев аутомобил бити спреман за сутрашње трке.

У кривину број девет улази се брзином од 250 км/х па је само Борковићевом способношћу и прибраношћу избегнут гори сценарио и по њега и по аутомобил.

"Не могу да нађем речи колико ми је криво због овога. Због свих дешавања које су погодиле нашу земљу, имао сам још јачи мотив да возим свим срцем за Србију и превазиђем себе. Знам да сам могао да уђем међу пет најбољих у квалификацијама и конкуришем за највиши пласман. Надам се да ће аутомобил бити спреман за недељу и да ћу, без обзира на стартно место успети да направим резултат којим ће се моји сународници поносити", рекао је Борковић после квалификација.

Српски ас ће стартовати на обе трке с 12. места. Прва је на програму у 10, а друга у 13.45 часова. РТС ће прву трку емитовати у снимку од 13 сати, а другу у директном преносу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару