Лотус поново у Формули један

Међународна аутомобилска федерација (ФИА) вратила је екипу Лотус у такмичење у светском шампионату Формуле један.

Лотус ће се следеће сезоне вратити у такмичење после 15 година и биће 13. екипа у шампионату.

Седиште екипе биће у Норфолку, а заједнички власници су малезијска влада и конзорцијум малезијских бизнисмена.  Директор екипе је власник авиокомпаније Ер Азија Тони Фернандес, а за техничког директора постављен је Мајк Гаскојн, који је тај посао обављао и у Форс Индији, Тојоти, Реноу и Џордану.

Екипу Лотус ће моторима снабдевати компанија Косворт.

Лотус се такмичио у Формули један од 1958. до 1994. године. Та екипа освојила је седам титула у конкуренцији конструктора и победила на 79 трка.

ФИА је одбила пријаву екипе БМВ Заубер, али је навела и да ће тај тим добити дозволу за такмичење у следећој сезони ако нека од екипа одустане.

Такође, у саопштењу Фие наводи се да води хитне преговоре са осталим екипама у Формули један о могућем ширењу на 14 тимова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи