Читај ми!

Павловић вози у част Сене

Милош Павловић ће учествовати на меморијалној трци "Ајртон Сена", која ће се почетком маја возити у Имоли поводом обележавања 20 година од трагичне смрти легендарног аса. Веома сам почаствован што сам добио позив да учествујем на Меморијалу, рекао је Павловић.

Српски аутомобилиста Милош Павловић биће учесник меморијалне трке "Ајртон Сена", која ће се почетком маја возити у Имоли поводом обележавања 20 година од трагичне смрти легендарног аса.

Павловић је добио позив организатора да буде један од учесника картинг трке у знак сећања на Бразилца, али и Аустријанца Роланда Раценбергера, који је такође изгубио живот на Великој награди Сан Марина 1994. године.

"Веома сам почаствован што сам добио позив да учествујем на Меморијалу. Мој мали допринос овој манифестацији биће учешће у картинг трци која ће трајати седам часова, а наступаћу за Поршеов тим. Ипак, морам да признам да у Имоли нећу бити срећан, пошто бих волео да се тај 1. мај 1994. године никад није десио и да је Сена данас међу нама", рекао је Павловић.

Скуп се одржава од 1. до 4. маја под покровитељством Института "Ајртон Сена" из Бразила, а организатори су припремили богат програм током којег ће се одржати бројне трибине, презентације књига и изложбе слика и видео материјала, у којима ће се посетиоци подсетити на живот, каријеру и достигнућа бразилског шампиона.

Присуство на скупу, између осталих, најавили су Фернандо Алонсо из Ферарија, као и некадашње звезде Формуле 1 Дејвид Култард и велики Сенин пријатељ Герхард Бергер.

Од познатијих возача из Италије појавиће се и Рикардо Патрезе, Јарно Трули, Иван Капели, Алесандро Нанини, Габријеле Тарквини, мотоциклистички ас Лорис Капироси и многи други.

Поред ове манифестације, организатори су планирали и неколико спортских догађаја, као што је традиционални хуманитарни фудбалски меч између познатих возача и њихових гостију на стадиону у оквиру комплекса стазе "Енцо и Дино Ферари", али и картинг трка аутомобилских асова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару