Хамилтон најбржи и у Кини

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон остварио је трећу победу у сезони пошто је био најбржи на трци воженој за Велику награду Кине у Шангају. Друго место припало је Нику Розбергу, а трећи је био ас Ферарија Фернандо Алонсо. Фетел поново без подијума.

Луис Хамилтон, који је пре трке у Кини славио у Малезији и Бахреину, у Шангају је дошао до 25. победе у каријери, и то временом 1:35:09.751.

Другу позицију, са 19 секунди заостатка, заузео је његов тимски колега Нико Розберг, док им се на подијуму придружио Фернандо Алонсо из Ферарија.

Четврта трка сезоне није донела много узбуђења.  Хамилтон је водио од старта до циља и сасвим залужено тријумфовао. Британац је на тај начин постао први возач Мерцедеса од Хуана Мануела Фанђа 1954. године, који је нанизао три тријумфа заредом.

Он је заједно са Розбергом Мерцедесу донео трећу узастопну двоструку победу, што је претходно пошло за руком једино Ферарију 2004. године. Тада је легендарни Михаел Шумахер славио на тркама за Велике награде Европе, Канаде и Сједињених Држава, а Рубенс Барикело је био другопласирани.

Велика борба вођена је за друго место, које је Розберг и поред лошег старта освојио сјајном вожњом. Трка у Кини је још једном показала апсолутну доминацију Мерцедеса ове сезоне.

Коначно је добру трку имао и Ферари. Алонсо је италијанском тиму донео први подијум ове сезоне, и то пошто је дао све од себе и у већини од укупно 56 кругова био одмах иза Хамилтона, али на крају није могао да парира Мерцедесу.

Иза најбоље тројице нашао се возач Ред була Данијел Рикардо, који је поново победио свог тимског колегу Себастијана Фетела.

Бољи од осталих, када се изузму возачи Мерцедеса, Ред була и Ферарија, био Нико Хилкенберг у болиду Форс Индије, освојивши шесто место. Он је за пола секунде надмашио возача Вилијамса Валтерија Ботаса, који је био чак 25 секунди испред свог сународника Кимија Раиконена у Ферарију, који је морао да се задовољи осмим местом.

Освајаче бодова комплетирали су Серхио Перес у другој Форс Индији и возач екипе Торо росо Данил Квјат.

Резултати трке за Велику награду Кине:

1. Луис Хамилтон (Велика Британија) Мерцедес 1:36:52.810
2. Нико Розберг (Немачка) Мерцедес + 18.686
3. Фернандо Алонсо (Шпанија) Ферари + 25.765
4. Данијел Рикардо (Аустралија) Ред бул + 26.978
5. Себастијан Фетел (Немачка) Ред бул + 51.012
6. Нико Хилкенберг (Немачка) Форс Индија + 57.581
7. Валтери Ботас (Финска) Вилијамс + 58.145
8. Кими Раиконен (Финска) Ферари + 1:23.990
9. Серхио Перес (Мексико) Форс Индија + 1:26.489
10. Данил Квјат (Русија) Торо росо + један круг

Генерални пласман возача:

1. Нико Розберг 79
2. Луис Хамилтон 75
3. Фернандо Алонсо 41
4. Нико Хилкенберг 36
5. Себастијан Фетел 33
6. Данијел Рикардо 24

Генерални пласман констуктора:

1. Мерцедес 154
2. Ред бул 57
3. Форс Индија 54
4. Ферари 52
5. Мекларен 43
6. Вилијамс 36

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару