Читај ми!

Розберг победио, Фетел одустао

Почео је "најбржи циркус". Возач Мерцедеса Нико Розберг победио је у трци за Велику награду Аустралије у Мелбурну, којом је почела овогодишња сезона у Формули један, и која је донела много узбуђења. Шампион Фетел одустао. Други кроз циљ прошао возач Ред була Данијел Рикардо, али му је место одузето због вишка горива. Његову позицију преузео Кевин Магнусен у Мекларен Мерцедесу, а треће место нкакон померања припало је Џенсону Батону.

Розберг је био убедљив и кроз циљ је прошао са скоро 25 секунди предности. Друго место освојио је Данијел Рикардо из Ред була али је дисквалификован па је друго и треће место припало Меклареновим возачима Кевину Магнусену и Џенсону Батону.

Бодове су још освојили Фернандо Алонсо из Ферарија, Ватери Ботас из Вилијамса, Нико Хилкенберг из Форс Индије, Жан-Ерик Верњ из Торо роса, Кими Раиконен из Ферарија и Данил Квјат из Торо роса...

Трку на стази Алберт парк нису завршили четвороструки узастопни шампион Себастијан Фетел из Ред була, као и Луис Хамилтон из Мерцедеса, који је у суботу освојио "пол" позицију.

Фетел је одустао у шестом кругу због проблема са возилом. Шампион из 2008. Хамилтон одустао је у петом кругу, пошто му се на почетку трке није упалио цилиндар, тако да је заостајао за осталим такмичарима, да би у петом кругу морао да оде у бокс.

На почетку нове ере Ф1, која је донела најновије турбо хибридне моторе и ограничење од највише 100 килограма горива, осам аутомобила није завршило трку.

"Био је ово чудесан дан. Стварно сам пресрећан, сви знају да сам вредно радио током зиме и драго ми је што имам Сребрну стрелу. Захвалан сам Мерцедесу што ми је дао овако невероватан аутомобил", рекао је победник Розберг после трке.

"Има још много да се ради. Још можемо много тога да поправимо зато што други такмичари сигурно неће спавати", додао је он.

Резултати:

1. Нико Розберг (Немачка, Мерцедес) - 1:32:58.710 сата
2. Кевин Магнусен (Данска. Мекларен) +00:26.777
3. Џенсон Батон (В. Британија, Мекларен) +00:30.027
4. Фернандо Алонсо (Шпанија, Ферари) +00:35.284
5. Валтери Ботас (Финска, Вилијамс) + 00:47.639
6. Нико Хулкенберг (Немачка, Форс Индија) + 00:50.718
7. Кими Раиконен (Финска, Ферари) + 00:57.675
8. Жан Ерик Верњ (Француска, Торо росо) + 01:00.441
9. Данил Квјат (Русисја, Торо росо) + 01:03.585

Најгори могући почетак сезоне за Фетела

Светски шампион Себастијан Фетел забележио је најгори могући почетак сезоне у Формули један, пошто није завршио трку. Немачки возач казао је да је од почетка трке у Мелбурну имао проблема с недостатком снаге мотора.

"Покушали смо да се опоравимо колико смо могли. У једном тренутку сам помислио да су се ствари благо побољшале, али смо онда схватили да имамо већи проблем с машином. Из неког разлога смо остали без два цилиндра. Када мотор не производи довољно снаге, онда цео систем не може да функционише како треба, а онда се губи још више снаге", рекао је Фетел.

Његов нови тимски друг Данијел Рикијардо имао је знатно успешнију трку, пошто је био други, иза Ника Розберга. Он је тако постао први Аустралијанац који се попео на подијум у Великој награди Аустралије.

"Сигурно је да смо данас научили баш много о аутомобилу. Научили смо да је ауто брз, сад само треба да ускладимо све. Нема уопште сумње да ћемо поправити тај проблем, али је питање колико брзо", рекао је Фетел.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару