Шумахер скијао осам метара ван стазе!

Михаел Шумахер је, приликом несреће због које је и даље у индукованој коми, главом ударио у камен који је био осам метара ван означене стазе. Тужилац Албертвила Патрик Кенси истакао је да није могуће утврдити којом брзином је славни Немац возио, али да то није прва несрећа која се у том подручју догодила.

Тужилац Албертвила Патрик Кенси рекао је да је седмоструки светски шампион Формуле 1 Михаел Шумахер приликом несреће возио осам метара ван означене стазе, као и да је тешко проценити којом се брзином кретао.

"Истрага добро напредује. Ако је потребно, анализираћемо кадар по кадар снимка са његове кациге...", рекао је Кинси на конференцији за медије.

Кинси је изнео податке које су истражитељи добили пошто су прегледали двоминутни снимак са камере која је била на Шумахеровој кациги.

"Он је пратио црвену стазу, а онда је скренуо. Очигледно је изузетно добар скијаш, али је једна од његових скија ударила у камен због чега је пао и ударио главом о камен. Ударио је у камен осам метара удаљен писте, а он је пао девет метара ван писте", казао је Кинси.

Тужилац Албертвила је рекао да није могуће утврдити којом брзином се Шумахер кретао.

"Кад је отишао ван стазе, није успорио, али не можемо тачно да кажемо колико се брзо кретао", истакао је он.

Кенси је навео и да није било довољно снега на делу стазе где је Шумахер пао, али је и искључио да је проблем са скијама био узрок несреће.

Он је додао и да то није прва несрећа коју истражују у том подручју.

Шумахер се 29. децембра 2013. тешко повредио током скијања у француским Алпима, због чега је у коми с неизвесним изгледима на опоравак.

Седмоструки светски шампион Формуле 1 је два пута оперисан, а његово стање француски лекари описују као критично, али стабилно.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару