Читај ми!

Шумахерово стање стабилно

Здравствено стање бившег светског првака у Формули 1 Немца Михаела Шумахера стабилно је, потврдила је његова менаџерка Сабине Кем. Лекари се ни у четвртак неће обраћати јавности. Шумахер је после тешких повреда главе које је задобио када је пао на скијању у Француској, два пута оперисан.

12.00 - Нема новости о здравственом стању Михаела Шумахера. Од четвртка ујутро се из болнице нико није оглашавао, али страни извештачи наводе да највероватније ни у току дана неће бити конференције за штампу и да би то заиста могла бити добра вест. Лекарски тим који се стара о Шумахеру још раније је објавио да неће излазити пред медије на захтев породице, осим уколико не дође до значајних промена. То што се већ два дана нису огласили могла би да буде добра вест, тврде новинари који се налазе у Греноблу. Шумахер је, иначе, четврту ноћ у коми, а у петак ће напунити 45. година и сви се надају позитивним вестима.

Група фудбалера лондонског Арсенала, предвођена Лукасом Подолским, пожелела је после меча са Кардифом тешко повређеном Михаелу Шумахеру успешан опоравак. Подолски је на свом профилу на Фејсбуку објавио фотографију на којој неколико његових саиграча испод дресова носи мајице са поруком "Опорави се брзо, Шуми".

Још једна ноћ је прошла, а стање непромењено. Шумахер наставља најважнију трку, трку са животом. Добра вест је да је стање стабилно, али лекари још не дају даље прогнозе.

"Његово стање је овог јутра стабилно. Тренутно, то су добре вести, али не бих да се упуштам у даље прогнозе. Он је и даље у вештачки изазваној коми", рекла је његова представница за медије Сабине Кем. Конференција за новинаре биће одржана само у случају промене његовог здравственог стања, рекла је она у краткој изјави новинарима.

Сабине Кем је одбила да коментарише какво ће његово стање бити наредних сати, рекавши само да то могу да саопште лекари а не она. "Ситуација је и даље критична", рекла је она и додала да је цела Шумахерова породица провела ноћ поред њега и да не жели да даје изјаве медијима.

Шумахер је у недељу на скијању у француском центру Мерибел задобио тешке повреде, када је пао и главом ударио у стену, а лекари болнице у Греноблу боре се за његов живот.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару