Читај ми!

Борковићева сезона за памћење

Након што је сезону у тркама туристичких аутомобила Европе завршио на одличном трећем месту, српски аутомобилиста Душан Борковић рекао је да је ово била сезона за памћење. Планови за будућност су велики, можда чак и улазак у светску групу.

У дебитантској сезони овогодишњег Европског купа туристичких аутомобила (ETCC) Душан Борковић је у изузетно јакој конкуренцији заузео треће место у генералном пласману.

"Сезона за памћење. Дефинитивно смо мој тим и ја направили велики успех и остварили резултат за респект. Ушли смо у ETCC са жељом да стекнемо искуство и покушамо да оставимо позитиван утисак, а на крају је све испало и боље од очекиваног", рекао је Борковић.

Како је сезона одмицала, Борковић је био све бољи и сигурнији. У Салцбургу је победио у једној трци и освојио 14 бодова, у Пергуси 16 бодова, а у Брну два трећа места и први бод из квалификација у сезони за укупно 13 бодова. Да није било инцидента у Словачкој, сигурно да би се српски возач укључио и у борбу за једно од прва два места.

"Амбиције су највише и у наредној сезони. Још нисам одлучио шта ћемо радити даље. Неколико могућности је у игри, од останка у ETCC преко преласка у ВТCC или наступа у оба такмичења. Битно ми је да је прва сезона на кружним стазама прошла овако добро и да смо показали да без проблема можемо да се боримо за највиши пласман."

Наш возач је у Брну имао и значајну подршку са трибина. Поред већ сталних навијача који прате нашег аутомобилисту, у Чешкој је било и много Срба који живе у околним земљама.

"Велику част и задовољство имао сам због чињенице да сам своју домовину представљао на најбољи могући начин, зато што се српска застава вијорила на кружним стазама широм Европе, често и са победничког подијума. Током дана и вечери стигло је много честитки из Србије, али и од наших људи који живе у дијаспори. Овом приликом им свима захваљујем и очекујем да ће у будућности та подршка бити још јача и значајнија", истакао је Борковић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару