Читај ми!

Фетел најбржи и у Јужној Кореји

Актуелни светски шампион, возач Ред Була Немац Себастијан Фетел победио је у трци Формуле 1 за Велику награду Јужне Кореје у Јеонгаму. Троструки узастопни светски шампион је до победе дошао у времену 01:43.13,701. То је 34. победа у каријери за Фетела, четврта узастопна и осма у сезони, којом је увећао вођство у генералном пласману возача.

Новом победом уЈужној Кореји, Себастијан Фетел је готово осигурао одбрану шампионске титуле у најбржем циркусу. Он је славио на стази у Јеонгаму и још више побегао својим конкуретнима на табели, пре свих Алонсу.

Друго и треће место освојили су возачи Лотуса - Кими Раиконен био је други са 4,224 секунде заостатка, а трећи је био Роман Грожан са 4,927 секунди заостатка за победником.

Четврто место заузео је возач Заубера Нико Хилкенберг, пети је био Луис Хамилтон из Мерцедеса, а тек шесто место заузео је Фернандо Алонсо из Ферарија.

Бодове су још освојили возач Мерцедеса Нико Розберг, Џенсон Батон из Мекларена, Фелипе Маса из Ферарија и Мекларенов возач Серхио Перес.

Актуелни светски првак је добро стартовао са пол позиције и од почетка је повео у трци, добро је кренуо и Грожан који је успео да претекне Хамилтона и преузме друго место, као и Пастор Малдонадо који се за девет позиција попео на девето место.



Фетел је из круга у круг увећавао вођство, па је и после одласка у бокс у 12. кругу, имао 2,7 секунде предности у односу на најближе пратиоце Грожана и Хамилтона.

У 31. кругу десна предња гума са Пересовог болида се откачила, због чега је изашао "сејфти кар" на стазу. То су искористили Фетел и Грожан и отишли у бокс, након чега су се вратили на водеће позиције. Раиконен је био трећи, Хамилтон четврти, а Вебер је у два наврата ишао у бокс да замени гуме.

Трка је настављена у 37. кругу, али је Адријан Зутил ударио у Ред Булов болид Марка Вебера. Чинило се да ће возач Ред Була наставити трку, али се његово возило зауставило на стази и запалило, након чега је поново на стазу изашло сигурносно возило, како би редари очистили стазу.

"Сејфти кар" је у 40. кругу напустио стазу, Раиконен је био одмах иза Фетела, а Хамилтон се борио са Хилкенбергом за четврто место.

Фетел је до краја сигурном вожњом дошао до осме победе у сезони, возачи Лотуса су обезбедили место на подијуму, а Хилкенберг је одбранио четврто место од Хамилтона.

Пет трка пре краја Фетел је убедљиво први у конкуренцији возача са 272 бода, други је Алонсо са 195 бодова, а трећи Раиконен са 167 бодова.

Наредна трка у шампионату вози се 13. октобра на стази Сузука за Велику награду Јапана.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару