Читај ми!

Фетел тријумфовао у Сингапуру

Актуелни светски шампион Немац Себастијан Фетел из Ред була победио је у трци Формуле један за Велику награду Сингапура, на стази "Марина беј". Наредна трка у шампионату вози се 6. октобра у Јеонгаму, за Велику награду Јужне Кореје.

Возач екипе Ред бул Себастијан Фетел победио је данас у трци за Велику награду Сингапура која је вожена у оквиру Светског шампионата у Формули 1.

Немачки аутомобилиста је до победе дошао након што је трку почео са пол-позиције. Ово му је била 34. победа у каријери. Фетелово победничко  време је 1:59:13:13, а 32,6 секунди касније кроз циљ је прошао возач Ферарија Фернандо Алонсо.

Трећи је на циљу био Кими Раиконен из Лотуса са 43,8 секунде заостатка за победником. Возачи Мерцедеса Нико Розберг и Луис Хамилтон заузели су четврто, односно пето место, а Фелипе Маса из Ферарија био је шести. Бодове су још освојили возачи Мекларена Џенсон Батон и Серхио Перес, возач Заубера Нико Хулкенберг и Адријан Зутил из екипе Форс Индија.

Овим тријумфом Фетел је повећао вођство у генералном пласману у односу на Алонса са 53 на 60 бодова.

До краја светског шампионата Формуле 1 остало је још шест трка. Прва следећа на програму је 6. октобра у Јужној Кореји.

Фетел је кренуо са пол позиције, али је Розберг одлично стартовао и преузео вођство. Фетел га је  убрзо обишао и вратио се на чело, а добро је стартовао и Алонсо, који је са седмог избио на треће место. Актуелни светски шампион је увећавао вођство и после шест кругова стекао седам секунди предности над Розбергом. Он је у 18. кругу први пут отишао у бокс и након тога се вратио на прво место.

У 26. кругу безбедносно возило изашло је на стазу, пошто је возач екипе Торо росо Данијел Рикардо ударио у зид, јер није на време закочио приликом уласка у кривину. Већи део возача је то искористио и отишли су у бокс, али то нису учинили Фетел, Розберг, Вебер и Хамилтон.

Безбедносно возило је у 31. кругу изашло са стазе, а Фетел је одмах почео да стиче предност. Немац се и после наредног одласка у бокс вратио на прво место, испред Алонса, а Батон и Раиконен су се у борили за треће место. Бољи је био Финац, обишао је Британца у 55. кругу и нашао се иза Алонса.

Фетел је до краја трке задржао убедљиву предност, а у последњем кругу покварило се возило Марка Вебера, коме је трка у Сингапуру била последња у каријери. Аустралијанац је изашао из возила, а након тога поред њега је успорио Алонсо и повезао га у бокс.

Поредак возача на трци Формуле један за Велику награду Сингапура:

1. Себастијан Фетел (Ред бул) сат, 59 минута, 13 секунди, 132
2. Фернандо Алонсо (Ферари) + 32,627
3. Кими Раиконен (Лотус) + 43,920
4. Нико Розберг (Мерцедес) + 51,155
5. Луис Хамилтон (Мерцедес) + 53,159
6. Фелипе Маса (Ферари) + 1:03,877
7. Џенсон Батон (Мекларен) + 1:23,354
8. Серхио Перес (Мекларен) + 1:23,820
9. Нико Хулкенберг (Заубер) + 1:24,261
10. Адријан Зутил (Форс Индија) + 1:24,668
11. Пастор Малдонадо (Вилијамс) + 1:28,479
12. Естебан Гутијерес (Заубер) + 1:37,894
13. Валтери Ботас (Вилијамс) + 1:45,161
14. Жан-Ерик Верњ (Торо росо) + 1:53,512
15. Марк Вебер (Ред Бул) један круг
16. Гидо ван дер Гарде (Кетерам) један круг
17. Макс Чилтон (Марусија) један круг
18. Жил Бјанцки (Марусија) један круг
19. Шарл Пик (Кетерам) један круг

Нису завршили трку: Пол ди Реста (Форс Индија), Роман Грожан (Лотус), Данијел Рикардо (Торо росо).

Конструктори: 1. Ред бул 377 бодова, 2. Ферари 274, 3. Мерцедес 267, 4. Лотус 206, 5. Мекларен 76, 6. Форс Индија 62, 7. Торо росо 31, 8. Заубер 19, 9. Вилијамс 1

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару