Читај ми!

Фетел покреће најбржи циркус

Троструки узастопни првак света у Формули 1 Немац Себастијан Фетел пети пут ове сезоне стартоваће са пол позиције, пошто је био најбржи на званичном тренингу уочи Велике награде Сингапура. Други ће стартовати Розберг у Мерцедесу, а трећи Грожан у Лотусу. Раиконеново учешће неизвесно због повреде леђа.

Фетел је до 41. пол позиције у каријери дошао резултатом од једног минута, 42 секунде и 841 стотинку и сутра ће покушати да трећи пут узастопно победи у Сингапуру. Са друге позиције кренуће возач Месрецедеса Нико Розберг, који је од Фетела био спорији за десети део секунде.

Из другог реда стартоваће трећепласирани Француз Роман Грожан из Лотуса и четвртопласирани Аустралијанац Марк Вебер, други возач Ред була, а потом следе Луис Хамилтон из Мерцедеса и двојац Ферарија Фелипе Маса - Фернандо Алонсо.

Прву десеторицу на старту комплетирали су Џенсон Батон у Мекларену, возач Торо роса Данијел Рикардо и Естебан Гутијерес у Зауберу.

Фетел, седам трка пре краја шампионата, води у генералном пласману са 222 бода, испред Алонса, који има 169 и на добром је путу да постане тек трећи човек са четири узастопне титуле у историји.

Пре њега, то је пошло за руком легендарном Аргентинцу Хуану Мануелу Фанђу (1954-1957) и Михаелу Шумахеру, који једини има пет узастопнох титула (2000-2004).

Трка за Велику награду Сингапура вози се сутра од 14.00.

Кими Раиконен неизвестан за трку у Сингапуру

Екипа Лотуса објавила је да није сигуран наступ Кимија Раиконена на трци за Велику награду Сингапура, пошто је Финац повредио леђа. Лотус је због тога у приправност ставио резервног возача Давида Валсекија пред квалификације, али је Раиконен ипак одлучио да учествује. Међутим, и поред тога што је Финац возио квалификације, у Лотусу нису потпуно сигурни да ће он бити у стању да се трка.

Возач је одмах по завршетку квалификација напустио стазу Марина беј у Сингапуру и отишао на лечење повреде коју је добио током тренинга у петак. Раиконен ће, ако буде возио, трку почети са 13. места.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару