Читај ми!

Формула 1, велика драма због гума!

Велика награда Британије и победа Ника Розберга остали су под сенком чак четири инцидента која су возачи имали током трке а њихов узрок су биле задњи леви пнеуматици. Иронија је да се од јединог произвођача пнеуматика у шампионату Пирелија баш тражило да направи пнеуматике који се брже троше да би се повећало узбуђење око одлазака у бокс ове сезоне.

Инциденти су се догодили Луису Хамилтону, Фелипеу Маси, Жан-Ерику Верњу и Серхију Пересу, а још неколицини је претила иста судбина, али су они послушали савете тимова и избегавали ивичњаке колико год је то могуће.

„Безбедност је највећи проблем, ово је једноставно неприхватљиво." био је изгичит Хамилтон који је имао дефект у тренутку када је водио у трци.
„Мислим да треба да будемо срећни што су после свих несрећа возачи успели да наставе даље и избегну удесе. Али, да се то десило у некој кривини, дошло би до велике несреће. Све оно што се десило је веома опасно за све нас. Многи кажу да је то због ивичњака, али ово није први пут да се овако нешто дешава. Ово је неприхватљиво и морамо нешто да урадимо због своје безбедности", нагласио је Маса.

Перес је током викенда у Британији два пута остао без задњег левог пнеуматика и он је такође био веома огорчен после трке.
„Ризикујемо своје животе и не би требало да чекамо да се нешто овако деси да би се реаговало. Да се то десило при брзини од 250 км/х, могло је да буде великих последица, и зато Пирели мора да реагује хитно", истакао је Перес.

После трке на легендарном „Силверстону", представници Пирелија су били на састанцима са представницима Светске аутомобилске федерације и Пирелијем. Од њих се тражи да брзо реагују, пошто је наредна трка на програму већ следећег викенда на „Нирбургрингу".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару