Читај ми!

Борковићев тријумф у Аустрији

Српски аутомобилиста Душан Борковић успео је да тријумфује у првој трци која је вожена на писти Салцбуринг у Аустрији. Наш ас је био најбољи у дивизији, што значи да је био први и у својој С2000 класи. На тешкој и мокрој стази, иако је стартовао са пете позиције, сјајном вожњом је стигао до прве победе у дебитантској сезони. Другу трку наш аутомобилста завршио на петом месту.

Једини српски представник у европском аутомобилском такмичењу највишег ранга под патронатом ФИА (Међународне аутомобилске федерације) је на почетку трке одлично одреаговао и уз мало среће за длаку избегао судар у коме су у 4. кругу Фулин и Пфистер потпуно слупали своје аутомобиле.

У наставку је Душан возио као да му ово није дебитантска сезона. Српски ас је на стази деловао као да има много искуства у ЕТЧ такмичењу и успео је да буде апсолутни победник, први прошавши кроз циљ. Тријумфом у 5. трци у такмичарској ЕТЧ сезони Душан Борковић је постигао огроман успех и освојио 10 бодова.

"Заиста сам пресрећан. Веровао сам и најављивао да могу постићи добар резултат иако у дебитансткој сезони резултати нису императив. Указала ми се прилика да тријумфијем по кишовитом времену и ја сам шансу искористио. Хвала навијачима у Србији и широм Европе на подршци коју су ми пружали и када смо имали пехове и техничке проблеме. Идемо даље. Очекујем освајање нових бодова и стицање искустава за наредну годину, када желим да будем најбољи у генералном плсаману. Ово је за мене ново такмичење, први пут возим на овим стазама и због тога могу рећи да сам посебно задовољан тријумфом" - изјавио је после трке Душан Борковић.

У другој трци данашњег програма Борковић је као победник претходне стартовао са 8 позиције. Опет је наш шампион добро возио и дошао скоро до самог чела, када је због проблема са предњом левом гумом морао да оде у бокс. По повратку на стазу успео је да трку приведе крају освојивши 5. место у класи и нове бодове.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару