Читај ми!

Борковић није повређен у удесу

Српски аутомобилста Душан Борковић није имао среће у Словачкој. На почетку прве трке његов аутомобил два пута је ударен, па је морао да одустане. Борковић срећом није озбиљније повређен. Оштећења аутомобила су огромна и није било могућности да се оспособи за другу трку.

Српски аутомобилиста Душан Борковић није повређен у удесу током прве трке другог викенда такмичења у Европском купу туринг аутомобила (ЕТЧ) данас у Словачкој.

Већ на почетку трке Борковићев аутомобил је два пута ударен и он је морао да одустане, а оштећења аутомобила су велика, тако да није било могућности да се оспособи за другу трку.

На загревању пре трке све је одлично функционисало. Ауто је био добро наштелован и Борковић се у њему одлично осећао. Започео је трку са кругом за загревање и у првом кругу је дошло до великог судара у који је било умешано шест аутомобила.

Борковић је хватао залет и почео да обилази једног по једног ривала, али у моменту када је хтео да се извуче из гужве ударен је са предње леве стране брзином од преко 120 километара на сат. Од шест аутомобила, колико их је учествовало у инциденту, Борковићев је претрпео највећа оштећења.

Српски шампион је приликом судара угруван, али осим лакше повреде носа, срећом, није имао озбиљнијих озледа.

Без обзира на тежину судара, срећом, нисам озбиљније повређен. Веома ми је жао што се све овако завршило, јер смо лепо скоцкали аутомобил и ја сам се одлично осећао. Сјајно сам кренуо и верујем да бих се данас попео на подијум да ме нису ударили. Шта је ту је, нема времена за кукање, идемо даље" изјавио је Борковић.

Судар у Словачкој доводи у питање даље наступе Борковића у ЕТЧ сезони, с обзиром на велика оштећења аутомобила и непланиране огромне материјалне издатке. Аутомобил ће специјалним камионом бити транспортован у Шпанију, где ће стручњаци покушати да га поправе и припреме за наредне трке, а одлучено је да у Барселону отпутује и Борковић, како би евентуално тестирао возило пред наредну трку.

Следеће такмичење ЕТЧ сезоне на програму је 19. маја у Аустрији (Салцбургринг).

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару