Даница за историју

Даница Патрик ове недеље налази се у центру пажње америчке спортске јавности. Даница, уочи трке „Дејтона 500", има пол позицију, и добре шансе да постане први жески возач победник престижне трке. Тридесетогодишња Даница има и српске корене, тако да навијачи у Србији имају коначно за кога да навијају.

Чим је закорачила на стазу, стотине навијача који су пратили тренинг на стази Daytona International Speedway подржали су јединог женског возача у Наскар серији, Даницу Патрик.

Ова девојка, која је освајањем пол позиције пред трку Дејтона 500 усмерила сву пажњу јавности на себе, једва се изборила са присталицама које ће бити уз њу кроз цео ток ове најпрестижније трке из Наскар серије.

Поруке „удај се за мене", „назови ме", бројеви телефона, као и многи други изливи љубави виђени су на стази. Ту је био и женски део публике који је подржао Даницу у нади да ће бити први женски возач који ће освојити престижну трку.

Даница није само поуларна на стази, она је главна звезда и у Наскар гаражи. Тако су ћерке ветерана Џефа Гортона, Џима Џонсона и Карла Едвардса желеле да упознају Даницу.

"Сви желимо да Даница постане прва жена која ће освојити Дејтону 500. Против себе ће имати најбоље возаче. Њен план је да остане на челу и да контролише трку до самог краја", рекао је Гибсон, који је додао да Даница .још увек нема пуно искуства у овом начину тркања, али да има велике шансе да заврши на првом месту.

Медији у Америци Даницу већ сада упоређују и са Амелијом Ерхарт, првом женом која је прелетела Атлантик. Уколико тријумфује, поново ће бити повучене паралеле између Данице и Амелије.

И навијачи у Србији, којима ја Наскар махом непознато и незанимљиво такмичење, имаће разога да навијају за Даницу, имајући у виду да носи и српске корене. Мајка Данице Патрик је норвешког порекла, али фамилија са очеве стране је са наших простора.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару