Читај ми!

Ништа од 20. трке

Први човек Формуле један Берни Еклстон одбацио је могућност одржавања 20. трке ове године, чиме је прекинуо нагађања да би Турска или нека друга европска нација могла бити домаћин 2013.Медији су увелико нагађали да би трка у Европи могла да замени Велику награду САД.

"Немогуће је додати још једну трку у овако касној фази", рекао је Еклстон у Дубаију, где је отпутовао због спонзорског уговора.

Главни кандидат за то место био је Истанбул, који је прошле године испао из календара због неслагања са Еклстоном око надокнаде за право домаћинства. Португал је последњих месеци такође помињан као кандидат.

"Разочаран сам што се ово није раније десило. Не можете изненада само да убаците још једну трку", рекао је Еклстон.

Власник комерцијалних права Формуле један рекао је и да је "100 одсто" сигуран да ће се одржати Велика награда Бахреина ове сезоне, упркос друштвеним нередима у тој заливској земљи. Еклстон је додао да се нада да ће ове године "ствари бити мало мирније".

Велика награда Бахреина одржана је последњи пут без проблема, али је донела лош публицитет Формули један.

 

Верско насиље потресало је улице Манаме, изазвавши смрт и повреде током викенда трке и створила је узнемиријућу слику за трку у којој је победио Себастијан Фетел из Ред Була.

"Нисам сада видео ништа слично ономе што смо видели пре годину дана", рекао је Еклстон.

Шеф Формуле један одбацио је и могућност убацивања 12. тима ове године, чиме је окончао нагађања да група канадских и америчких инвеститора има тим који би заменио ХРТ, који нема новца да се такмичи ове године.

Еклстон је рекао да би било тешко организовати још једну трку у Персијском заливу, у Дубаију или Катару, али је казао да је убеђен да ће се 2014. одржати 20 трка.

Он је потврдио да ће Русија одржати своју прву трку Формуле један у Сочију, у коме ће се одржати и Зимске олимпијске игре 2014.

 

Еклстон је ове недеље посетио Сочи и рекао да делује да је све у реду.

"Све се одвија по плану и делује да је све у реду. Председник Владимир Путин изгледа одушевљено што ће се у Русији одржати ЗОИ и Формула један. Било је добро, импресиониран сам оним шта су урадили", рекао је Еклстон.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару