Читај ми!

Саинц победник прве етапе

Стартовао је Дакар рели. Вожена је прва етапа у Перуу. Тријумфовао је Карлос Саинц. У конкуренцији мотора први је био Чилеанац Пабло Франциско Лопез. Габор Сагмајстер стигао на циљ као 106, аутомобилисти Бојан Милановић и Дарко Вељковић заузели 126. место.

Бивши светски шампион, Шпанац Карлос Саинц победник је прве етапе Дакар релија која је вожена у Перуу од Лиме до Писка у дужини од 263 километара. Специјални испит био је дуг само 13 километара, а Саинц је возећи Баги, деоницу прешао за седам минута и 40 секунди.



Други кроз циљ прошао је Аргентинац Лусио Алварез у Тојоти, док је треће место припало Французу Жерлану Шишерију. Прошлогодишњи победник у конкуренцији аутомобила Стефан Петерхансел био је шести у свом Минију.

У конкуренцији мотора, победник прве етапе био је Чилеанац Франсиско Лопез који је возио КТМ. До тријумфа је дошао у времену од седам минута и 51 секунде. Холанђанин Франк Верховен на Јамахи био је други, испред још једног Чилеанца Пабла Квинтаниле који вози Хонду.

Наш Габор Сагмајстер успешно је одвезао прву етапу и на циљ стигао као 106. у времену 10 минута и 28 секунди. Краљевчани Милановић и Вељковић у конкуренцији аутомобилиста били су 126.

- Возио сам са 20 одсто резерве. Не треба се првих дана залетати, желим да "осетим" мотор, да пронађем прави ритам и да прелазим препреке - рекао нам је Габор Сагмајстер.

Бојан Милановић је ексклузивно за РТС рекао:

- Сусрет са пустињом био је занимљив. Требало нам је времена да савладамо прву дину, а после смо били све бољи и бољи. Међутим, имам осећај да нашој Опел антари недостаје снаге, односно још кубика. Али, шта је, ту је. 

Друга етапа Дакар Релија вози се сутра, а дугачка је 327 километара.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи