Читај ми!

Дилеме нема, Фетел је шампион!

Међународна аутомобилска федерација оповргла је све сумње у исправност спорног претицања новог-старог шампиона Формуле 1 Себастијана Фетела на Великој награди Бразила. Немчев потез је у складу са правилима због зелене заставице непосредно поред саме стазе, чија локација се подудара са почетком Фетеловог претицања.

Владајуће тело Формуле 1 сматра да светски шампион Себастијан Фетел није начинио ниједан прекршај за време Велике награде Бразила. Потврђено је да је Ферари тим, за који вози „оштећени" Фернандо Алонсо, послао званични захтев за образложење да ли је Немчево претицање Жан-Ерика Вернеа било и складу са правилима.

Међународна аутомобилска федерација проценила је да поменуто претицање није прекршило ниједно елементарно правило. Да је прекршај заиста постојао, било каква казна која би из тога проистекла резултирала би губитком титуле за Фетела.

Оно што је закомпликовало целу ситуацију јесте чињеница да је контролна табла Себастијана Фетела показивала нешто што је било у супротности са знацима на самој стази.

Фетел, најмлађи троструки првак Формуле 1, кренуо је у претицање у четвртом кругу, пре него што је стигао у зону у којој је на снази било зелено светло – светло које дозвољава претицање.

Контролна табла болида све време је показивала жуто светло. Међутим, снимак показује и да је један од званичника махао зеленом заставом на самој ивици стазе. Фетел је започео претицање тек када је њега прошао.

„Инцидент није пријављен на лицу места, из разлога што није сматрано да постоји потреба за тим", рекао је Нормах Хауел, задужен за односе са јавношћу Међународне аутомобилске федерације. „Сада када нам је Ферари затражио објашњење, добиће га".

У закључку, Фетелов потез није у нескладу са правилима, што је сада и званично потврђено.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 29. јун 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару