Борковић – херој на точковима

Душан Борковић је најбољи српски аутомобилиста у овом тренутку. Актуелни шампион Европе на брдским стазама, који је ту престижну титулу освојио ове сезоне, спрема нова изненађења за домаћу публику и тражи прилику за остварење новог сна – учешћа на Светском шампионату у аутомобилизму.

На домаћој сцени Борковић је освојио све што је могао, укључујући и највеће признање у српском аутомобилизму, дијамантску кацигу за три победе у три различита шампионата наше земље.

Овај 28-годишњи Панчевац 2011. године први пут је учествовао на Европском шампионату на брдским стазама 2011. када је заузео треће место. Ипак, ту се није зауставио и ове сезоне кренуо је још одлучније и на крају убедљиво дошао до титуле шампиона Европе. Душан је тако постао први возач из Србије који је успео да дође до европске титуле.

Борковић данас сања успех и на шампионату Света, међутим, у спорту који захтева огромна матерјална улагања, спонзори су од пресудне важности, тако да Борковић још увек није одлучио у ком шампионату ће наступити наредне сезоне. Ипак, његове амбиције су свакако да постане и први Србин који ће једнога дана доћи до чувеног WRC-a, односно Светског рели шампионата.

Свестан је да је много лакше доћи до врха, него на њему остати, али је исто тако свестан својих квалитета који му могу донети успех и на светском нивоу.


Успех би био и сам одлазак на Светско првенство у аутомобилизму, а мислим да би невероватан успех остварио када би се на крају нашао мећу првих десет возача - напомиње Борковић. Планови су пред њим, али најпре предстоји кратак, заслужени одмор у САД-у, након чега ће уследити и припреме за нову сезону.

Борковић је годинама и један од промотера безбедне вожње, а желео би да се још активније укључи у све кампање, како би био узор младима и едуковао их на друму. Кампањама је, како каже, неопходно скренути пажњу на безбедну вожњу на српским друмовима и тако смањити велики број несрећа.

Европски трон је освојио, али Борковић се ту свакако неће зауставити. Амбициозан је, свестан својих квалитета и свега што је неопходно како би постао и један од најбољих светских возача. Аутомобилизам као спорт укључује и ствар престижа у ову причу, јер не би била мала ствар за Србију када би имала возача на Светском рели шампионату.

Уз мало улагања, подршке и среће, Душан Борковић ће и тај сан претворити у реалност.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 26. јун 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару