Читај ми!

Најдража победа у каријери

Алонсо је тријумфовао у Великој награди Европе после много претицања, удеса и неочекиваних одустајања. Шпанац је победом у вероватно најбољој трци ове године постоа први возач који је победио два пута у већ изузетној сезони. Алонсо истиче да ми је ово најдража победа у каријери.

Возач Ферарија Фернандо Алосно рекао је да му је данашња победа у Валенсији вероватно најдража у каријери. Трку је почео као 11. а завршио је на највишем степенику на подијуму у друштву два бивша шампиона Раиконена и Шумахера.

"Победа у овој трци ми је вероватно донела најбољи осећај који сам икада осетио. Када говоримо о емоцијама, ништа не може да се пореди са овим", рекао је Алонсо, који је плакао док је на подијуму свирала шпанска химна.

"То је спорт, успони и падови. Јуче смо имали тужне тренутке, али никада не сме да се одустаје. У спорту уопште, а поготово у Формули један, све може да се деси. Ту су аутомобил, стратегија, претицање, маневрисање", рекао је Алонсо.

Двоструки шампион је почео трку са 11. места, али је већ у другом кругу претекао тројицу возача и дошао на осмо место. После тога је заобишао и Марка Вебера, Бруна Сену и Михаела Шумахера и тако избио на четврто место, иза Луиса Хамилтона.

"Имали смо фантастичну трку, сјајан почетак. Сећам се шест или седам претицања које смо имали. Данас је све било на нашој страни, а имали смо и среће", рекао је Алонсо.

Чак и када је дошао на четврто место, није деловало да ће Шпанац победити, али онда је отказао Ред Бул Себастијана Фетела, који је био први са 20 секунди предности.

"Ово је велика штета. Нисмо сигурни шта се десило. Баш ме нервира ово, били смо на путу до победе. Имали смо механички проблем, али не знам шта тачно. Ауто се само угасио", рекао је Фетел.

Седмоструки шампион Михаел Шумахер попео се на подијум први пут још од 2006. године. "Нисам размишљао о подијуму, чак ни пред крај трке. Када сам на крају питао момке како смо завршили, рекли су ми да смо трећи. Не могу да верујем. Нисам то очекивао", рекао је Шумахер.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 21. јун 2024.
31° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије