Рат због Формуле 1

Све се више чини да је одржавање трке у Бахреину огромна грешка. Полиција користила сузавац и шок бомбе против све бројнијих демонстраната. Чланови Форс Индија тима на својој кожи "осетили" сву снагу молотовљевог коктела. Организатори решени да одрже јако уносну трку, чини се по сваку цену. Тек се очекују најжешћи протести.

Ситуација у Бахреину се не смирује, напротив. Полиција за сузбијање демонстрација ове земље употребила је сузавац и шок бомбе како би сузбила антивладине демонстранте.

Да то не буде најгоре што се догодило побринули су се чланови Форс Индија тима који су на својој кожи осетили последице баченог молотовљевог коктела. Сигурно не идеалан увод у дуго оспоравану Велику награду Бахреина.

Неколико стотина људи изашло је на улице престонице Манаме. Полиција их није дирала док су се демонстранти кретали споредним улицама шиитског дела града, да би одмах и јако жустро реаговала у тренутку кад се колона приближила британској амбасади.

Велики број „протестаната и вандала" је ухапшен, изјавио је шеф за јавну безбедност ове земље.

Два члана Форс Индија тима, највише погођена експлозијом молотовљевог коктела затражила су да, у што скоријем року, напусте земљу. Они су путовали на релацији између стазе и самог града када су налетели на „изоловани инцидент у којем је учествовала шачица протестаанта који су били сукобљени са полицијом", наводи се у саопштењу организатора трке.

„За време инцидента, молотовљев коктел је пао у близини њиховог возила".

Нико није озбиљније повређен. Иако је организаотр споменуо само један молотовљев коктел, постоје индиције да је бачено далеко више.

„Наравно да овакве ствари не смеју да се дешавају. Ми смо дошли овде да одржимо трку. Формула један је овде да забави људе, и овакве ствари не би смеле да се дечавају нама", изјавио је возач Форс Индија тима Нико Хилкенберг.

Протестанти намерачени да свргну владајућу монархију у Бахреину у данима иза нас обећавали су „дане беса" који ће се подударати са трком Формуле један. За све то време организатори настављају са игнорисањем свих молби за отказивањем трке.

Одлука организатора о одржавању једне од најуноснијих трка каравана прети да додатно погорша и овако јако нестабилно стање у овој блискоисточној земљи.

Колико је стање заиста критично, показује и податак да је бројним еминентним новинским кућама и агенцијама ускраћен улазак у земљу како би покривали овај догађај.

Западне компаније неће бити присутне на догађају, као што је то обичај свугде у свету, док ће спонзори по свој прилици бојкотовати целу трку.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 17. август 2024.
37° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару