Читај ми!

Коми етапа, Депре води

Француски мотоциклиста Сирил Депре води у генералном пласману на Дакар релију, иако је четврту етапу од Сан Хуана до Чилесита у Аргентини освојио Марк Кома. Код аутомобилиста улогу лидера има Стефан Петерхансел.

Представник Србије Габор Сагмајстер четврту етапу дугу 714 километара (специјални испит 326 km) завршио је на 58. позицији и тренутно заузима 63. место у генералном поретку мотоциклиста. 

"Добро сам ишао, што су тежи терени, боље се сналазим. Полако поправљам пласман и спремам се за још теже дане. Пета етапа до Фјамбале је по традицији веома незгодна због такозваних белих дина у којима мотор пропада. Јуче сам ишао брже, јер сам у резервоар сипао мање горива и мотор је био лакши и покретнији. Увак имам страх да не останем без бензина и зато сипам више. Не можете да замислите како изгледа остати без горива у пустињи и да молите друге такмичаре да се зауставе", испричао је за сајт РТС-а Габор Сагмајстер. 

У конкуренцији камиона Холанђанин Де Рој са Ивеком је на првој позицији за сада. Следе га још две посаде Ивека (Стејси и Бијасон), једна екипа Татре (Лопреш) и тек је на петом месту Камаз (Ардавичијус).

Аутомобили - резултати 4. етапе (Сан Хуан – Чилесито, 714 km, спец. испит 326 km): Петерхансел (Француска, Мини) 3:49,33, Теранова (Аргентина, Тојота) +5,19, Де Вилијер (Ј. Африка, Тојота) +6,42... Генерални пласман: Петерхансел (Француска, Мини) 9:43,20, Де Вилијер (Јужна Африка, Тојота) +5,41, Рома (Шпанија, Мини) +6,44...

Мотори - резултати 4. етапе: Кома (Шпанија, КТМ) 4:16,43, Депре (Француска, КТМ) +2,02, Верховен (Холандија, Шерко) +8,26...58. место: Сагмајстер (Србија, КТМ) +1:21,39... Генерални пласман: Депре (Француска, КТМ) 11:50,27, Кома (Шпанија, КТМ) +8,10, Родригез (Португал) +26,48... 63. место: Сагмајстер (Србија, КТМ) +4:03,33... 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 18. август 2024.
27° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару