У суботу "Женска трка" на Ади

Традиционална атлетска манифестација "Женска трка", чији је циљ да припадницама лепшег пола укаже на значај рекреације и здравог живота, биће одржана 25. септембра на Ади Циганлији.

Према најави организатора - предузећа "Београдски маратон", такмичење ће бити одржано на кружној стази око Савског језера, циљ и старт биће код Округлог купатила, а 7.700 метара учеснице могу претрчати или препешачити.

У оквиру 11. "Женске трке" такмичиће се и атлетичарке из Европе, док ће као представник домаћина наступити и прошлогодишња победница Оливера Јевтић.

Наша најбоља атлетичарка је до сада три пута побеђивала на Ади Циганлији и два пута поправљала рекорд стазе који сада износи 24 минута и 12 секунди.

Директор манифестације Тања Бошковић позвала је све даме да учествују у једнодневном дружењу.

"Свим женама је потребно да једном годишње имају бар један овакав дан у коме ће се опустити, дружити и посветити себи", истакла је она.

Организацију "Женске трке" подржали су Министарство омладине и спорта, Олимпијски комитет Србије, град Београд и ЈКП "Ада Циганлија".

Према речима државног секретара у Министарству омладине и спорта Славише Златановића, трка је "одличан начин промоције стратегије за развој спорта коју спроводи Министарство".

"Овом трком промовише се стари олимпијски мото 'важно је учествовати' и задовољство је што можемо подржати овакву манифестацију", додао је Златановић.

Трка ће и ове године бити манифестационог карактера и све учеснице, без обзира на пласман, биће победнице и припашће им поклони организатора.

Као и сваке године, учествоваће и жене са инвалидитетом уз поруку "И ми желимо да се бавимо спортом" и на тај начин популаризовати бављење спортом те категорије становништва.

Пријављивање за учешће у трци, чија котизација износи 150 динара, може бити обављено још сутра у продавници "Треф спорт" која се налази у подземном пролазу испод палате "Албанија".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи