Болт размишља и о скоку у даљ

Светски рекордер у трчању на 100 и 200 метара Јусеин Болт рекао је данас да размишља да пређе на скок у даљ ако престане да се бави спринтом после Олимпијских игара у Лондону 2012. године.

Болт је казао да размишља о могућностима своје каријере после Лондона, а да му је укупни циљ да постане један од великана атлетике.

Овог месеца је 24-годишњи Јамајчанин рекао да жели да се бави фудбалом, али да ће провести још четири године у атлетици. 

"Дефинитовно ћу ићи на још једну Олимпијаду, а после тога ћу одлучити шта желим да радим. Мој тренер ће можда хтети још једну, али ћемо одлучити како ћемо радити, пошто сигурно хоћу да се повучем док сам на врху", рекао је Болт у Аустралији.

Он је додао да жели да уради исто што и Американац Мајкл Џонсон, који се повукао 2000. године, након што је освајао златне медаље на 400 метара на две узастопне Олимпијаде.

Болт је у Пекингу освојио три златне медаље и поставио светске рекорде, укључујући и обарање Џонсоновог резултата на 200 метара. Болт је прошле године на Светском првенству у Берлину поново оборио рекорде на 100 и 200 метара.

"Питао сам Џонсона зашто се повукао и он је одговорио да је постигао све што је желео, тако да није имао разлога да настави. Био је на врху, тако размишљам - ако сам ја на врху, онда сам урадио све и онда ћу можда хтети да одем", рекао је Болт.

Јамајчанин је раније говорио да размишља да се пребаци на 400 метара, а све у циљу да постане један од великана свог спорта.

"Циљ ми је да постанем легенда у спорту, што мислим да ћу успети ако освајам титуле, тако да радим на томе, а после тога ћу пробати нешто ново у спорту. Рекао сам скок у даљ, али мислим да ћу радити нешто друго после тога", рекао је Болт.

"Прећи ћу на скок у даљ годину дана пре краја каријере, јер мислим да је то јако тешко за тело", додао је он.

Болт је на промотивној турнеји у Аустралији за једног од својих спонзора. Ове године је скратио европску сезону због проблема са леђима, а намерава да се следећег месеца врати тренинзима на Јамајци, да би био спреман за Светско првенству у Јужној Кореји следеће године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи