Атлетичарка Ребека Чептeгеј коју је запалио партнер преминула од последица опекотина

Атлетичарка из Уганде Ребека Чептeгеј преминула је у болници, где се лечила од опекотина које је задобила пошто ју је после свађе у недељу запалио партнер.

Aтлетичарка из Уганде Ребека Чептегеј, која је олимпијски маратон завршила на 44. месту, задобила је 80 одсто опекотина на телу после напада свог партнера у недељу.

Овен Менах, портпарол болнице Moi Teaching and Referral Hospital, у којој се Чептегеј лечила потврдио је њену смрт, а потом се огласио и председник Олимпијског комитета Уганде. 

''Сазнали смо за тужну смрт наше олимпијске атлетичарке Ребеке Чептегеј након окрутног напада њеног дечка“, рекао је Доналд Рукаре, председник Олимпијског комитета Уганде, у објави на мрежи X.

Партнер Ребеке Чептeгеј Диксон Ндиема, купио је канту бензина, полио је и запалио после свађе коју су имали у ​​недељу у округу Транс Нзоја. Родитељи олимпијке из Уганде рекли су да је њихова ћерка купила земљиште у Транс Нзоји да би била у близини бројних атлетских тренинг центара у земљи.

У извештају који је поднео начелник полиције наводи се да је постојала свађа око земљишта на коме је кућа изграђена пре него што се трагедија догодила.

четвртак, 05. септембар 2024.
30° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару