Гардашевићева поново у атлетском Колосеуму, скаче за финале Дијамантске лиге

На последњем квалификационом митингу Дијамантске лиге у Риму од српских атлетичара наступиће само Милица Гардашевић у скоку удаљ. На залетиште ће вечерас од 21.41.

Милици Гардашевић је залетиште на стадиону у Риму познато са овогодишњег Европског првенства, али јој тада скок од 6,55 метара није обезбедио пролаз у финале.

Међу десет скакачица у Риму ће бити и актуелна олимпијска шампионка Американка Тара Дејвис, која једина ове године има скок преко седам метара од пријављених такмичарки. Два центиметра од магичне границе за скакачице удаљ има њена сународница Џесмин Мур.

Српска атлетичарка се тој граници приближила прошле године када је на Првенству Србије скочила квалификациону норму за Игре у Паризу и лични рекорд - 6,91.

Гардашевићева није имала наступе након Олимпијских игара, када је у квалификацијама поред два преступа имала скок на 6,48 метара.

У укупном пласману пред финале Дијамантске лиге Гардашевићева држи високо четврто место са освојених 12 бодова, које је освојила на митинзима у Кини, Паризу и Лондону.

Финале Дијамантске лиге у скоку удаљ одржава се 14. септембра у Бриселу.

петак, 30. август 2024.
29° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару