Читај ми!

Топићева осигурала финале Светског јуниорског првенства

Српска атлетичарка Ангелина Топић пласирала се у финале јуниорског Светског првенства у дисциплини скок увис и имаће последњу прилику да се бори за јуниорско злато.

Ангелина Топић, власница државног рекорда Србије, у финале се пласирала прескочивши летвицу постављену на 1,83.

Није било потребе да се излази на висину 1,85 која је била квалификациона норма за директан пролазак у финале, пошто је десет такмичарки прескочоло 1,83 и две 1,80.

Финале скока увис је на програму 31. августа од 23:25.

Након повреде зглоба коју је доживела у квалификацијама Олимпијских игара, наступ на Светском првенству за атлетичаре до 20 година био је упитан. Међутим, Топићева је успела да се опорави и покуша да одбрани епитет главне фавориткиње за златну медаљу.

Топићева је пре две године, када се првенство одржало у Калију, освојила бронзану медаљу. Тада јој је, као и већини српског тима, стомачни вирус значајно пореметио форму.

У финале се пласирала још једна скакачица тренера Драгутина Топића, али у троскоку. Теодора Боберић се скоком 13,04 пласирала у завршницу такмичења и као актуелна вицешампинка Европе имаће прилику да се бори и за светску медаљу.

Од српских атлетичара, у финале су се пласирали још и Мејра Мехмедовић (3.000 стипл), Наталија Грујић (1.500) и Алдин Ћатовић (1.500).

Бојан Новаковић раније данас пласирао се у полуфинале и изједначио јуниорски рекорд Србије у трци 110 метара са препонама - 13,69 секунди и сада га дели са Богданом Видојковићем, који је такође исртрчао национални рекорд на јуниорском Светском првенству у Калију, пре две године.

четвртак, 29. август 2024.
28° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару