Припадници Националне гарде Охаја трчаће Београдски маратон, прихватили изазов српских специјалаца

Осам припадника Националне гарде Охаја, међу којима је и пуковник, трчаће у недељу Београдски маратон. Уз њих се изазову прикључило и седам припадника Европских ваздухопловних снага војске Сједињених Држава, сазнаје РТС.

Припадници Националне гарде Охаја слетели су у уторак на војни аеродром „Пуковник пилот Миленко Павловић“ у Батајници америчким авионом за допуну горива у ваздуху КЦ 135. Више од 20 чланова Националне гарде Охаја дошло је на обуку са Војском Србије, настављајући сарадњу дугу 17 година. 

Они су се за учешће на Београдском маратону одлучили после добрих резултата српских специјалаца у Америци.

"Као одговор на доминацију српских специјалаца на регионалном такмичењу „Најбољи ратник“  прошле године у Охају, довели смо чланове нашег маратонског тима како бисмо вас све импресионирали. И ја ћу трчати са њима и биће то мој први маратон у животу“, изјавио је за РТС пуковник Џефри Масмен, директор Програма државног партнерства Националне гарде Охаја.

Последњи пут у Србији били су били у септембру прошле године, када је командант Гарде генерал Харис присуствовао и промоцији официра Војске Србије. 

“Овога пута смо ту са тимом сајбер стручњака који ће покушати да обједине академске институције, компаније, институције Владе и Војске, како бисмо направили свеобухватно безбедносно сајбер оркужење за људе из Охаја и Србије. Такође имамо пилоте и оператере нашег резервоара за гориво КЦ-135, који ће са колегама из Србије моћи заједно да увежбавају разне типове операција. Такође, имамо чланове медицинског тима који ће ићи на ВМА", рекао је пуковник Масмен.

Војска Србије и Национална гарда Охаја сарађују од 2007. године, до сада је реализовано неколико заједничких вежби, из домена сајбер безбедности, затим припремање снага за одлазак у мировне мисије. 

понедељак, 17. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије