Читај ми!

Јевросимовић: Србија и Београд ће у суботу бити центар дешавања у свету

Председник Српског атлетског савеза Веселин Јевросимовић изјавио је на конференцији за медије у Београду, да ће Србија и њен главни град у суботу бити центар дешавања у свету.

Србија ће сутра бити епицентар светске атлетике организацијом Светског првенства у кросу, које ће бити одржано у Парку пријатељства на Ушћу.

"Част ми је и задовољство да могу да поздравим градоначелника Александра Шапића, као и атлетску легенду и председника Светске атлетике Себастијана Коуа. Србија је једина земља у свету која је добила организацију два Светска првенста у последње две године. Не сумњам да ће и ово бити проглашемо као једно од најбоље организованих. У Београд је пристигло више од 500 атлетичара. Преко 50 земаља је откупило директан ТВ пренос и Београд и Србија ће бити центар дешавања у свету. Хвала свима онима који су помогли организацију, хвала председнику Србије Александру Вучићу, Влади Србије и граду Беораду. Хвала и Светској атлетици која нам је указала поверење да организујемо једно овако такмичење" истакао је Јевросимовић.

Председник Привременог органа Града Београда Александар Шапић изјавио је да је главном граду Србије припала велика част да по четврти пут буде домаћин једног великог такмичења.

"Надамо се, и кандидати смо за 2028. годину. Желим свима да пожелим леп боравак у Београду и да се лепо проведу у Београду. Надам се да ће наша федерација да уради све што је неопходно као и до сада. Имаће нашу помоћ. Хвала што сте ме позвали да у нашој кући будем ваш гост. Пуно среће на трци", рекао је Шапић.

Председник Светске атлетске федерације Себастијан Коу констатовао је да крос као дисциплина има интегрални значај за атлетичаре.

"Често се овакве дисциплине превиде, али она има интегрални значај за атлетичаре. Хвала свима што сте овде, што сте одузели себи мало време рехабилитације и одмора. Посебно сам почаствован што сам овде као председник светске атлетике, на другом догађају ове године. Имали смо Светско првенство у Глазгову, драго ми је да је Добримир овде и драго ми је због другог првенства овде у Београду, који је град који ми постаје све познатији. Радујем се вашем перформансу сутра. Гледаћете ово као платформу за Олимпијске игре које су за пар месеци. Ово је пут који је веома уникатан. Верујем да ће гледаоци уживати и ширити поруку. Београд се већ сада поставио као велики град за светску атлетику, како за Европу тако и свет", закључио је Коу.

субота, 27. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво