Читај ми!

Асмир Колашинац најбољи на Митингу у Београду

Атлетичар Асмир Колашинац освојио је прво место у бацању кугле, а Алекса Кијановић је поставио лични рекорд у трци на 100 метара на Српском атлетском митингу 2022, који је одржан у Београду.

Наш прослављени атлетичар Асмир Колашинац је куглу бацио на 20,28 метара и освојио прво место после чега није крио задовољство због сјајно комплетиране сезоне.

"Осећам мало и умор после дуге сезоне. Такмичим се непрекидно од децембра. Остаје мали жал за бољим резултатом овде, али је добра ствар што имамо овакав митинг на отвореном. Покушаћемо да подигнемо ниво на онај који имамо у дворани. Жеља ми је да наставим да се такмичим и наредних година. Честитам Савезу на врхунској сезони, овим заокружујемо једну од најуспешнијих сезона икад. Поносан сам и част ми је што сам члан генерације која је на заласку и оне која тек долази. Имамо континуитет у последњих десет година и не бринем за будућност атлетике у Србији", рекао је Колашинац, пренео је Српски атлетски савез.

Трофејни српски атлетичар дуги низ година налази се на врхунском нивоу.

"Максимално водим рачуна о здрављу. Људски организам се мења, тако да ниједна од протеклих 15 година није била иста. Научио сам да слушам своје тело и да према томе конципирам своје тренинге. У последње време, после короне, тренирам једном дневно, видео сам да ми то доста прија. Порадићу на менталној снази, која ми је понекад пољуљана. Осећам притисак који вероватно сам себи намећем, што ме кочи у остварењу бољих резултата. Имам исту жељу од првог дана. Волео бих да се опростим с личним рекордом и медаљом", закључио је Колашинац.

Алекса Кијановић је поставио лични рекорд на 100 метара у времену 10,40 секунди.

"Веома сам задовољан, трка је била сјајна. Темпирали смо форму за ЕП у Минхену. Међутим, несрећне околности, коштале су ме учешћа у Немачкој. Имао сам паузу

од око месец дана пред такмичење. Лични рекорд после дугог времена ми много значи, јер је то знак добре форме. Наредне године ме чека ЕП у Истанбулу. Тамо сам се тркао неколико пута и осевам се као на домаћем терену. Иде ми на руку што сам тамо поставио лични рекорд на 60 метара, тако да мислим да ћу у Истанбулу да упишем добар резултат", рекао је Кијановић.

Најмлађа победница на овог митинга је 14-годишња Тара Вучковић која је стигла до првог места на 1.000 метара резултатом 2:50.65.

Ово такмичење је посвећено 110-годишњици учешћа првог српског регистрованог спортисте на Олимпијским играма у Стокхолму 1912. године када је боје наше земље у дисциплини 100 метара бранио Душан Милошевић.

Митинг у организацији Српског атлетског савеза одржан је на стази поред Атлетске дворане на Бањици.

Српски атлетски митинг обухватио је следеће дисциплине: 100 метара (мушкарци и жене), 1.000 метара (мушкарци и жене), 100 метара препоне (жене), скок увис (жене), скок удаљ (мушкарци и жене) и бацање кугле (мушкарци и жене).

Победник у свакој дисциплини добио је 150 евра, а пет најбољих такмичара који су остварили најбоље резултате на целом митингу добили су додатне награде и то: прво место 1.500 евра, друго место 1.000 евра, треће место 500 евра, четврто 300 евра и пето 200 евра.

Најбољи резултат на Српском атлетском митингу остварио је Асмир Колашинац.

Друго место освојила је Ангелина Топић (1.90 метара скок увис), треће Алекса Кијановић, четврти резултат митинга отишао је на адресу Ање Лукић (100 м препоне, 13.67 секунди), а пето место је освојио Страхиња Јованчевић (скок удаљ) резултатом 7.50 метара.

недеља, 07. јул 2024.
32° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару