Читај ми!

Данас је Београдски маратон

Јубиларни 35. Београдски маратон, под слоганом "Пријатељство на дуге стазе" почео је у осам сати, а главни град Србије биће центар атлетског света.

Старт маратона, чија је траса дуга 42,195 километара, и полумаратона (21,1 километар) је у 8 сати на раскрсници Булевара краља Александра и Ресавске улице.

На БГД маратону учествоваће 6.700 тркачаа у полумаратону и маратону, од чега 1.200 странаца из 70 земаља, плус 700 учесника у штафетним тркама.

"Мени је срце пуно, скоро 7.000 људи... Енергија пуца на све стране и то се осећа. Заиста смо атлетска престоница света и то ми је неизмерно драго", рекао је директор Београдског маратона Дарко Хабуш.

Почасни највеће атлетске трке у Србији ове године је чувена српска атлетичарка Оливера Јевтић, четворострука победница.

Током Београдског маратона, за саобраћај ће бити затворене бројне улице у центру града и на Новом Београду, а измењене ће бити и трасе линија градског превоза.

Све такмичаре и учеснике 35. Београдског маратона девету годину заредом осигурава "UNIQA" осигурање, које је званично осигурање овог спортског догађаја.

Већ по традицији, прави ритам тркачима даваће трубачи и бубњари и то на четири локације у граду – на Бранковом мосту, код "Лондона", на Теразијама, док у Пионирском парку латино подршка стиже уз познати бенд Салса y Пунто.

Удовичић: Враћен стари сјај Београдском маратону

Министар омладине и спорта Вања Удовичић изјевио је, након старта 35. Београдског маратона, да је одушевљен да је враћени сјај Београдског маратона кроз пуни капацитет такмичара који учествују на њему и да Београд апсолутно заслужује такву манифестацију.

У изјави за Танјуг, Удовичић је рекао да учешће 1.200 такмичара из иностранства, са свих континената, из више од 70 земаља, и укупно 6.700 такмичара који учествују у маратону и полумаратону показује колико Београд живи за спорт, воли спорт и колико Србија јесте земља спорта.

"Мислим да је најважнија порука послата из Трке задовољства, где на Међународни дан породице, сви заједно треба да схватимо колико је важно да се на свакодневном нивоу бавимо физичким активностима, које су, доказано је, предуслов здравља", поручио је Удовичић.

Зато је, наглашава, важно и морамо да промовишемо све манифестиције, поготово такву, која има своју традицију и која је показала и доказала да је бренд нашег града.

Он је додао да сви заједно морамо да се бавимо спортом и да кроз промоцију таквих активности покушамо да дођемо до сваког појединца и да га мотивишемо.

"Сматрам да сваки учесник данашњег маратона који је стао на старт већ победник. Одлуком да учествује, да се неко време спремао, да се жртвовао и да је подредио свој живот овој манифестацији је победа сама по себи. То је једна идеја која апсолутно треба да се прати и промовише, а Београд апсолутно заслужује једну овакве и сличне манифестиције", поручио је министар омладине и спорта.

понедељак, 08. јул 2024.
28° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару