Читај ми!

Селектор атлетичара Зуковић: Нова генерација атлетичара обећава

Селектор атлетичара Србије Един Зуковић говорио је за Радио Београд о протеклим припремама на којима је учествовало стотину такмичара и тренера. На припремама су постигнути и бројни несвакидашњи резултати наших атлетичара, а селектор је најавио и одличне резултате на предстојећим европским и светским такмичењима.

"Нова генерација атлетичара обећава, очекујем нове медаље са светског првенства за старије јуниоре у Калију", каже за Први програм Радио Београда селектор атлетске репрезентације Србије Един Зуковић.

Традиционалне предсезонске припреме атлетичара одржане су у Бару. На почетку наши атлетичари нису имали среће са временом, али како су припреме одмицале све је било боље, рачунајући и резултате који су постигнути на припремама.

Највреднији резултат остварио је Армин Синанчевић који је бацио куглу 21 метар и 4 центиметар, а одлична је била и Марија Вучевновић која је бацила копље 61 метар и 4 центиметра.

"Радују нас резулати наших атлетичара.", истиче за Радио Београд селектор Един Зуковић, "Посебно резултат Армина Синанчевића. То само показује да се успешно опоравио од вируса корона, због којег није успео да се такмичи на светском првенству у Београду. Марија Вученовић је остварила одличан резултат у овом делу припрема. И остали атлетичари су били прилично добри. Млади јуниор Богдан Видојковић је испунио норму за светско првенство, а поставио је национални јуниорски рекорд на 110 метара са препонама. И Ивана Илић сребрна са шампионата европе прошле године је била одлична."

Затим Страхиња Јовачевић такође. Генерално сви ти резултати показују да су припреме изузетно добро одрађене. Више од стотину такмичара и тренера било је на припремама. Сви наши најбољи тренери су били укључени у рад, тако да је могао да буде задовољан и залагањем и радом као и дисциплином, истакао је селектор Един Зуковић.

"Имамо једну сјану генерацију скакача и скакачица у вис. Ангелина Топић је била у иностранству на припремама, али Зорана Рокавец, Јована Делић су радиле у Бару под стручним надзором својих тренера. А Јасмин Халили се опоравља после повреде. Он је такмичар који је прескакао 2 метра и 20 центиметара, такође и момци из Пријепоља Ровчанин и Прељевић. Од њих очекујем да буду у пуној форми. Радује ме и повратак Ђорђа Мијаиловића у скоку с мотком, који се такмичио са Милошем Зајићем и обојица постижу тренутно резултате од 5 метара и 20 центиметара. То ме заиста радује и свима нам даје мотив да се надамо, јер ће следеће године бити пуно такмичења појединачно али и екипно. Зато смо и организовали озбиљне припреме посебно у дефицитарним техничким дисциплинама. Такође, посебно смо припремали и штафету 4 пута 400 метара. Имамо план да наше штафете у мушкој и женској конкуренцији учествују на митингу дијамантске лиге у Стокхолму и у Женеви, као и на Балканијади. Надамо се да би штафете могле да буду међу 16 најбољих како би учествовали на првенству Европе. То би био изузетан подухват, јер се кроз штафете развијају и појединачни квалитети спортиста."

"Имамо амбиције да на јуниорским такмичењима освајамо медаље посебно на шампионату Европе за млађе јуниоре у Израелу, а посебно на светском првенству за старије јуниоре у Калију у Колумбији, где ће Адријана Вилагош бранити светску титулу. А очекујем још две медаље са тог такмичења.! закључио је за Први програм Радио Београда Един Зуковић.

понедељак, 08. јул 2024.
31° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару