Читај ми!

Шпановић-Вулета и Дуплантис главне звезде митинга у Београду

Март месец 2022. Србију и њену престоницу ставиће на светску спортску мапу кроз организацију два велика атлетска догађаја. Кроз српску спортску лепотицу, Арену продефиловаће планетарни асови “краљице спортова”, рекордери, носиоци златних олимпијских медаља, укратко крем спорта који је полазиште и темељ за све друге спортове.

Светско атлетско првенство у дворани (18 - 20. марта 2022) ће под сводовима Арене изнедрити нове шампионе, али и мноштво суза како оних којима се исказује туга за пропуштеним приликама, тако и радосница због остварених резултата и спортских снова.

Увертира планетарном скупу, на само 11 дана пре него крену прва надметања у оквиру СП, биће "Belgrade Indoor Meeting" у окивру којег ће атлетско борилиште у Арени угостити звезде стветске атлетике.

Биће то идеална прилика атлетичарима, учесницима светског шампионата да осете Арену, стазу, атмосферу, да провере своје капацитете и увере се у каквом психо-физичком стању и са каквим очекивањима дочекују најзначајније дворанско такмичење у последњих четири године.

Последње Светско дворанско првенство одржано је 2018. године у Бирмингему, наког чега је уследила дуга пауза изазвана пандемијом вируса корона која је паралисала целу земаљску куглу.

Жеља атлетичара који ће стићи са свих страна меридијана са једним заједничким циљем, а то је вратити се кући окићен медаљом је тиме још јача и постојанија него икада до сада, јер многи су се од активних такмичења желели опростити управо 2020. године која је остала изгубљена за многе спортове и спортисте.

Светски шампионат у Београду у дворани за многе прекаљене асове атлетике биће место са којег ће се уз медаљу, рекорд, сјајан резултат, лични рекорд или сузе заувек опростити од професије која им је обојила живот и која ће заувек остати највећи печат на њиховом путу.

Београд ће једини на свету имати ту привилегију да неке од тих асова "краљице спортова" у року од само две недеље види два пута у њиховом најбољем и можда последњем јавном такмичарском издању.

Учешће на седмом по реду атлетском митингу у нашој престоници, седмог марта 2022. су већ потврдили олимпијски шампион у скоку с мотком Швеђанин Арманд Дуплантис, као и најбоља српска атлетичарка, светска шампионка у скоку удаљ Ивана Шпановић Вулета која ће на СП 2022. бранити злато освојено пре четири године у Великој Британији.

Након што је 2020. атлетски митинг у Београду, шести по реду добио статус бронзаног на листи светске серије митинга, ове године под новим именом и новим сребрним статусом, засијаће златним сјајем које ће својим именима иза којих стоје историјски резултати у овом спорту поплочати планетарне атлетске ведете.

Карте за "Belgrade Indoor Meeting" који је на програму 7. марта 2022. биће ускоро пуштење у продају.

Београдска Арена и "краљица спортова" чекају на нас! Пред нама је празник спорта какав није виђен на нашим просторима.

понедељак, 08. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару