Читај ми!

Ивана и Армин победили и у Београду, Дуплантис оборио рекорд дворане

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић тријумфовала је на шестом међународном атлетском митингу у Београду – "Serbian indoor miting" у скоку удаљ, док је Армин Синанчевић то учинио у дисциплини бацање кугле. Шпановићева и Синанчевић су тако наставили са сјајним наступима и победама, после тријумфа на првенству Балкана у Истанбулу.

Ивана је била далеко испред конкуренције у скоку удаљ, захваљујући скоку од 6,71 метар.

Српска репрезентативка је преступила у прве две серије, да би у трећој, скоком од 6,70, најавила тријумф у престоници наше земље.

У петој серији је поправила резултат за један центиметар и "оверила" тријумф.

Синанчевић је био доминантан у бацању кугле, забележио је дужину 21,25 метара, чиме је поставио нови национални рекорд.

Митинг у Београду обележио је и светски рекордер у скоку с мотком Арман Дуплантис, који је поставио рекорд Атлетске дворане.

Швеђанин није успео да поправи свој светски дворански рекорд, али је са 6,10 поставио рекорд дворане и одушевио присутне глеадоце.

Швеђанин је за најбољег атлетичара на митингу добио чек на 3.000 евра, који му је уручио председник Српског атлетског савеза Веселин Јевросимовић, док је Армин Синанчевић добио награду за друго место од 2.000 евра.

Лазар Анић је био други у скоку удаљ за мушкарце. Скочио је 7,91, колико и Измир Смајлај, али је Албанац завршио први зато што је његов други најбољи скок био бољи од Анићевог.

Ана Лукић је трчала 8,21 метар на 60 метара са препонама и остварила је свој лични рекорд, док је Алекса Кијановић заузео друго место у трци на 60 метара са временом 6,75.

Лука Трговчевић је са 7,85 победио на 60 метара препоне (други је био Хасан Фофана са 7,86), Британка Морган Лејк је била прва у дисциплини скок увис за жене, јер је "пребацила" 1,96. Црногорка Марија Вуковић је стала на 1,89.

петак, 06. септембар 2024.
23° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару