Бранковић први Србин у Европском атлетском одбору

Директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић изабран је у Прагу као нови члан Европског атлетског одбора.

Бранковић је ушао међу 13 људи и постао први Србин икада који је ушао у врх европске атлетике са 29 од укупно 50 гласова.

"Изетно сам задовољан чињеницом да је Србија први пут у историји добила свог представника у ЕА одбору. Чињеница да је било доста кандидата, али су вишегодишњи резултати били кључни за гласове осталих чланица. Труд и предан рад увек су доносили резултате, а ово је доказ да је пут Атлетског савеза Србије, ка стварању боље атлетике - исправан", рекао је Бранковић, а преноси АСС.

Према његовим речима трудиће се да у европским оквирима допринесе да атлетика буде и даље краљица спортова.

"Захвалио би се својим сарадницима у Атлетском савезу Србије који су допринели овом великом успеху српске атлетике. Честитао бих свим новим члановима на избору и пожелео срећан рад".

Први састанак свих чланова одбора одржаће се већ сутра, када ће се правити планови за даљи развој атлетике.

Председник Европске атлетске федерације, Свеин Арне Хансен поново је изабран да и наредне четири године води ЕА, док је Добромир Карамаринов остао на месту првог потпредседника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 07. септембар 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару