Шпановићева предводи српске атлетичаре у Глазгову

Селектор атлетске репрезентације Србије Един Зуковић објавио је списак такмичара за предстојеће дворанско Европско првенство у Глазгову.

Србију ће представљати актуелна шампионка Европе Ивана Шпановић, Милица Гардашевић и Страхиња Јованчевић (скок у даљ), Маја Ћирић (400 метара) и Амела Терзић (1.500), Асмир Колашинац (бацање кугле), Милана Тирнанић и Алекса Кијановић (60 метара), Лука Трговчевић (60 метара препоне) и Елзан Бибић, који ће се такмичити у тркама на 1.500 и 3.000 метара.

Првог дана такмичења од 10 сати у квалификацијама скока у даљ учествоваће и Страхиња Јованчевић.

"Глазгов ће за мене бити треће узастопно Европско првенство, сада сам искуснији и зрелији, па очекујем да ћу пружити добре скокове који ће успети да ме одведу у финале. Значајна ствар је што идем на првенство са јако добрим самопоуздањем које сам стекао стабилним и далеким скоковима оствареним на митингу у Београду. Ту подршку коју сам осетио у Београду носићу са собом као мотив у Глазгов", рекао је Јованчевић.

Велика очекивања има и Асмир Колашинац у бацању кугле, након "Србија опена" у Беоргаду.

"Задовољан сам формом иако то резултатски нисам потврдио. Можда је то и боље јер ће жеља за већом даљином отклонити притисак који бих имао да сам на резултатима од 21 метра. Надам се да ће организација у Глазгову бити на нивоу оне из Београда 2017. године и у таквим нормалним условима очекујем улазак у финале", рекао је Колашинац.

Европско дворанско првенство биће одржано од 1. до 3. марта у Глазгову, уз учешће више од 600 атлетичара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 08. септембар 2024.
23° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару