Симовићева: Да будем на нивоу личног рекорда у маратону

Српска атлетичарка Теодора Симовић рекла је да ће на маратонској трци на Светском првенству у Лондону, упркос недостатку искуства, покушати да буде на нивоу личног рекорда од два часа, 41 минута и 47 секунди.

"Трчаћу тек други маратон у каријери, у изузетно јакој конкуренцији. То ми неће представљати оптерећење, желим да истрчим своју трку, с неким мирнијим пролазима. Биће то потпуно другачије од наступа на Београдском маратону", рекла је Симовићева дан уочи трке.

Ова 23-годишња Новопазарка навела да јој одговарају климатски услови у Лондону и температура од око 20 степени, као и прилично равна стаза.

"Доста је свеже, што је добро за дуге деонице. Ово ће за мене бити велико искуство, с обзиром да ће маратон убудуће бити моја основна дисциплина на великим такмичењима", казала је Симовић.

Женски маратон на Светском првенству у Лондону заказан је за недељу од 15.00, а на старту ће се појавити 92 атлетичарке.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 09. септембар 2024.
27° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару