Коу: Болт је геније попут Алија

Председник Светске атлетске федерације Себастијан Коу рекао је да ће спорт много изгубити повлачењем Јусеина Болта, кога је упоредио са Мухамедом Алијем.

"Болт је геније и његов утицај на атлетику је попут оног који је Мухамед Али имао на бокс", рекао је Коу британским медијима.

Болт, освајач осам златних олимпијских медаља у спринту и светски рекордер, повући ће се из атлетике после Светског првенества у Лондону.

Коу, легендарни британски атлетичар, истакао је да је Болт најбољи спринтер свих времена.
"Не могу да помислим на икога осим Алија када причам о Болту. Можете са неким у кафани да расправљате о томе ко је најбољи фудбалер или тенисер, али када је реч о спринту, ту нема дискусије", навео је Коу.

Према његовим речима, атлетика ће много изгубити Болтовим пензионисањем, због спортских ствари, али и његове личности.

"Лепо је имати некога ко пуни стадионе. За његанема замене, не због тога што му је витрина пуна медаља, већ због личности. Он је доминирао не само у атлетици, већ у спорту генерално", казао је Коу.

Јусеин Болт је на олимпијским играма у претходна три циклуса освајао златне медаље на 100, 200 и 4x100 метара.

Тријумфовао је и 2008. у Пекингу у штафети, али је Јамајци одузетна златна медаља јер је његов тимски колега Неста Картер био позитиван на допинг.

Болт је такође и 11 пута био светски шампион, три пута у трци на 100 метара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 09. септембар 2024.
24° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару