Рекорд: Више од 7.000 такмичара из 70 земаља на маратону

Више од 7.000 такмичара из 70 земаља света пријавило се за учешће на 30. Београдском маратону, чиме ће бити постављен нови рекорд, саопштили су организатори.

Заменик градоначелника Београда Андреја Младеновић позвао је све грађане да учествују на маратону, полумаратону и трци задовољства у суботу.

"Велико ми је задовољство и част што у име Београда могу да пожелим добродошлицу Моти и Сотомајору. Остало је мало времена до маратона, узбуђени смо, све иде по плану и у суботу ће бити максимални услови да се маратон одржи онако како сви прижељкујемо. Позивам Београђане да дођу са децом на маратон и буду део историје", рекао је Младеновић на конференцији за медије у Скупштини Града.

Он је поручио да се киша не очекује у суботу и да ће бити лепо време за трку.

"Нема бојазни од кише као данас и сутра, лепо се време очекује у суботу. Велика је привилегија за наш главни град што бројни асови долазе, хвала организаторима на визији што промовишу Београд, земљу и наш спорт. Драго ми је што Београд постаје центар спорта и по томе је препознат у свету", рекао је Младеновић.

Светски рекордер скока увис Хавијер Сотомајор изрази је задовољство и захвалност што другу годину у низу има прилику да буде у Београду.

"Срећан што сам поново у Београду, где се осећам као код куће. Београдски маратон је увек окупљао много учесника и легенди, хвала организаторима што су ме позвали", поручио је Сотомајор.

Најбоља маратонка свих времена Роза Мота нагласила је да осећа велику част због доласка у Србију.

"Имам много пријатеља у Србији, била сам промотер 2011. године и носим лепе успомене, као да је јуче било. Спорт се не врти око победа, већ око стварања пријатељства. Надам се да ћу бити овде и када буде 50. маратон", рекла је Мота, а онда се на њене речи надовезао директор Београдског маратона Николић.

"Не верујем да ћемо издржзати још 20 година у оваквим условима, тешко је и избројати до тада. Ипак, уз помоћ Града и осталих све је могуће", закључио је Николић.

Представница Хемофарма Сузана Ђорђевић изразила је задовољство што је та компанија партнер Београдског маратона, нагласивши да је одувек промовисала спортске активности.
Београдски маратон, 30. по реду, одржава се у суботу од 10 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару