Јамајка има нову атлетску сензацију

Након Јусеина Болта, који је најавио да одлази у пензију након Светског првенства у Лондону, Јамајка има нову атлетску сензацију - дванаестогодишњу Бријану Листон.

Млада атлетичарка је на националном првенству за млађе узрасте у Кингстону победила на трци од 200 метара с резултатом 23,72 секунде, што је свега две секунде спорије од светског сениорског рекорда који је Американка Флоренс Грифит-Џојнер истрчала у финалу Олимпијских игара у Сеулу 1988. године.

Грифит-Џојнер је у Сеулу 200 метара истрчала за 21 секунди и 34 стотинке са 29 година, дакле 17 више него што Листон има сада.

"Пресрећна сам због победе, али мислим да могу још брже да трчим", рекла је млада Јамајчанка, која je победила и на 100 метара с резултатом 11,86.

Бријана Листон је постала тема разговора у јамајчанским атлетским круговима са свега 10 година, када су је медији прозвали "атлетским чудом". Тада је победила на 300 метара с резултатом од 42 секунде и 41 стотинком и за секунду надмашила резултат постигнут у конкуренцији дечака.

Њу упоређују с Болтом, који је као клинац први пут блеснуо на истом такмичењу.

Болт је освојио осам златних олимпијских медаља, власник је светског рекорда на 100 и на 200 метара, а има и 11 златних медаља са светских првенстава.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару