Читај ми!

Вучић са Шпановићевом, Дудашом и Анићем

Председник Владе Александар Вучић састао се са европском шампионком у скоку удаљ Иваном Шпановић, финалистом у седмобоју Михаилом Дудашом и финалистом у дисциплини скок удаљ Лазаром Анићем, који су учествовали на Европском атлетском првенству у дворани у Београду.

Премијер Александар Вучић се захвалио и честитао спортистима на уложеном труду, посебно Ивани Шпановић на освојеној златној медаљи.

Он је одао признање руководству Атлетског савеза Србије на одличној организацији као и тренерима на подршци и уложеном труду да њихови такмичари дају максимум на овом европском првенству и свима пруже прилику да уживају и навијају за српске атлетичаре.

"Три серије преко седам метара. Заиста импресивно. Арена је била пуна, а атмосфера невероватна. Толико се људи радовало атлетици, али морам признати да сам се мало уплашио када је први скок био преступ. Из Европске атлетске федерације смо добили информацију да уколико саградимо стадион иза блока 45 до 2021. године, имамо велике шансе да добијемо организацаију Европског атлетског првенства на отвореном 2024.године", рекао је Вучић.  

Министар Удовичић је истакао да су сви сјајним резултатима допринели да атлетика, краљица спортова представи Београд и Србију као доброг домаћина, саопштила је владина канцеларија за сарадњу с медијима.

Ивана Шпановић европска шампионка у скоку у даљ, оборила је национални рекорд, постигла најбољи резулта на свету ове године и освојила златну медаљу.
Српска шампионка је скоком од 7,24 метара ставила златну круну на европско такмичење које ће Београд и Србија дуго памтити.

Михаил Дудаш је био на прагу освајања бронзане медалле у седмобоју, а Лазар Анић у дисциплини скок у даљ освојио је шесто место.

Састанку су присуствовали и тренери наших најбољих атлетичара, председник Атлетског савеза Србије Веселин Јевросимовић и директор Атлетског савеза Србије Слободан Бранковић. 

Број коментара 191

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару