Дудаш био близу бронзе, на крају ипак 14.

Српски атлетичар МИхаил Дудаш био је на прагу освајања бронзане медаље у седмобоју, али се у финишу трке на 1.000 метара саплео и пао. На крају, Дудаш је завршио на 14. месту.

Дудаш је дисквалификован у последњој дисциплини, трци на 1.000 метара, после одлуке судија на стази и прегледа видео снимка.

Како је саопштено, Дудаш је газио унутрашњу линију стазе.

Он је пао неколико десетина метара пре циља трке на 1.000 метара, али је устао, истрчао до краја и као 12. прошао кроз циљ. Ипак, резултат му није признат.

Дудаш је у коначном пласману 14. са 5.239 бодова. Да му је признат резултат из последње дисциплине, седмобој би завршио на петом месту.

Златну медаљу освојио је Кевин Мајер из Француске, сребрну Хорхе Урења из Шпаније, а бронзану Адам Себастијан Хелцелет из Чешке. 

Дудаш је у даљ скочио 7,40 метара (910 бодова), а 60 метара је претрчао за 7.03 секунди (872 бода) и био најбољи у својој групи. Куглу је бацио 14,33 метара (749 бодова), у вис је скочио 2,01 метара (813 бодова), а 60 метара с препонама је претрчао за 8.11 секунди (954 бода).

У šшестој, претпоследњој дисциплини Дудаш је у скоку с мотком прескочио 5,10 метара (941), за 20 центиметара поправио лични рекорд, а за 28 побољшšао онај у дворани.

У последњој дисциплини је трчао за бронзу, био је близу времена које доноси медаљу, али се спотакао и пао.

Дудаш: Велика част ми је била и да паднем дајући све од себе

Дудаш је за РТС изјавио да му је била велика част да такмичи пред публиком у Београдској арени на Европском дворанском пренству, и да је поносан што је дао све од себе.

"Знао сам да морам да дам све што имам, а очигледно и оно што немам, да бих дошао до одличја. Била ми је изузетно велика част да пред овим људима и паднем на терену дајући све од себе", рекао је Дудаш за РТС.

По његовим речима, такмичење у Београду је било веома тешко, са пуно успона и падова.

Дудаш је додао да није задовољан наступом у првих неколико дисциплина, али да га је учешће у скоку мотком оставило у борби за медаљу.

Он је истакао велику подршку у Београдској арени.

"Не могу да дођем себи. Био сам на разним такмичењима, али ниједна публика за своје није навијала као што је наша за нас", казао је Дудаш.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 10. септембар 2024.
18° C

Коментари

Juga
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Trudnoca
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу
Pun mesec
Како Месец утиче на физичко и ментално здравље
Mirjana
Преминуо Игор Холодков
Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару