Читај ми!

Мали: Арена спремна за ЕП у атлетици

"Комбанк арена" потпуно је спремна за највеће спортско такмичење, које ће се ове године одржати у Београду у периоду од 3. до 5. марта, а то је Европско првенство у атлетици, изјавио је градоначелник Београда Синиша Мали.

"Опет смо направили мало чудо, јер сад имамо атлетску стазу на три и по метра од земље, док је прошле године на том месту био базен", рекао је Мали приликом обиласка "Комбанк арене".

Он је нагласио да је одржавање Европског првенства у атлетици у Београду веома заначајно, не само за главни град, већ и за целу Србију , јер ћемо бити домаћини најбољим европским атлетичарима којих ће бити преко 800, а очекује се долазак и више хиљада људи из земље и иностранства.

Према речима Малог, досада је продато око 9.000 карата за Европско првенство у атлетици, а остало је још мање од 1.000 карата у продаји.

Мали је нагласио да је посебно значајно то што се после 10 година и Мала хала "Комбанк арена", која није радила, коначно ставља у функцију.

Он је навео да ће се Мала хала "Комбанк арене" користити и за предстојеће такмичење у атлетици, односно, да ће служити за загревање спортиста, који ће кроз, како је казао, загрејани тунел стизати у велику халу.

"Након Европског такмичења у атлетици, Мала хала ће бити дата у комерцијалну употребу, односно на коришћење деци", рекао је Мали.

Председник Скупштине града Никола Никодијевић је рекао да је Мала хала "Комбанк арене" у ствари једна нова спортска дворана која је изграђена у Београду, и да се њоме повећавају капацитети за бављење деце спортом.

"То је први пут да је 'Мала арена' функционална. Хала има 1.800 квадратних метара и у њу могу стати три кошаркашка игралишта и два тениска терена", казао је Никодијевић.

Он је најавио да предстоји тендер за ново комерцијално име ове дворане на Новом Београду и да се очекују много већа средства, која ће се добити од генералног спонзора ове градске дворане.

"Мислим да ће 'Београдска арена' од следеће године са повећањем капацитета и са новим спонзорима моћи да издржава саму себе, чиме смо успели да претпоследње градско предузеће ставимо на ноге", казао је Никодијевић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару