Читај ми!

Гак: Град није организатор, али ће помоћи Београдском маратону

Градски секретар за спорт и омладину Славко Гак изјавио је, поводом различитих информација у вези са статусом Београдског маратона, да тај догађај не организује Град Београд и изразио забринутост због ситуације у којој су се нашли организатори. Како је објаснио, не може да се дозволи да се име града ставља у контекст у коме се спомињу неисплаћене финансијске обавезе.

Гак је у саопштењу подсетио да Београдски маратон од 1987. године организује истоимено приватно предузеће, затраживши од челника тог предузећа да поднесу званичан извештај, с обзиром на то да у свом називу користе име града Београда.

Како је објаснио, не може да се дозволи да се име града ставља у контекст у коме се спомињу неисплаћене финансијске обавезе.

Гак наводи да Град Београд има разумевања за ситуацију у којој су се нашли организатори маратона, с обзиром на то да си им 2013. године по "политичком налогу укинути спонзорски уговори, од када и датирају дугови предузећа".

Поновио је да Град Београд не организује Београдски маратон, нити утиче на пословање тог предузећа.

"С обзиром на значај који ова манифестација има за град Београд, покушаћемо, у складу са својим могућностима, да помогнемо овом предузећу да превазиђе проблеме", истакао је Гак.

Портпарол Европске атлетике (ЕА) Џејмс Малиген потврдио је да је "Running for all" сертфикат за Београдски маратон због дуговања суспендован до даљег.

Из предузећа "Београдски маратон" поручили су да, уз потпуну сагласност и по договору са Европском атлетиком, решавају постојеће проблеме, те да само одржавање догађаја није доведено у питање.

Најавили су да ће овогодишњи, јубиларни, 30. маратон бити одржан 22. априла 2017. и да ће бити "најбољи и најмасовнији у својој дугогодишњој историји".

Како се наводи, досад је пријављено 4.500 учесника маратонске и полумаратонске трке из 58 земаља света са свих континената, а организатори очекују 8.000 учесника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару