Читај ми!

ЕА: Београдском маратону суспендован сертификат "Running for all"

Портпарол Европске атлетике Џејмс Малиген потврдио је за Н1 да је сертификат "Running for all" Београдском маратону због дуговања суспендован до даљег, преноси "Танјуг".

"Европска атлетика је у септембру прошле године постала свесна тога да постоје одређени проблеми у вези са дуговањима. Тада смо суспендовали сваку даљу активност Београдског маратона, подршку и промоцију трке са наше стране. Таква је ситуација све од септембра, а сада смо Београдски маратон избрисали и из Календара предстојећих догађаја ЕА. И суспензија даље промоције од стране Европске атлетике, али и одсуство трке са календара остају на снази све док не добијемо чврсте доказе да су проблеми решени."

"Чекамо повратну информацију 'Београдског маратона', а рок је крај фебруара", објаснио је Малиген у телефонској изјави за Н1.

"Running For All" је програм Европске атлетике кроз који се промовишу и сертификују уличне трке широм Старог континента.

"Београдски маратон" претходно је саопштио да су "дугогодишњи, осведочени непријатељи Београдског маратона обавестили домаћу јавност о финансијским проблемима које има предузеће 'Београдски маратон'" – због чега му је, наводно, Европска атлетика одузела лиценцу.

Из предузећа "Београдски маратон" поручили су да уз потпуну сагласност и по договору са Европском атлетиком решавају постојеће проблеме, те да само одржавање догађаја није доведено у питање.

"Није нова вест да предузеће 'Београдски маратон' има заостале финансијске обавезе. Са разлозима за то, и са нашим планом решавања тих проблема – упознати су сви они којих се те наше обавезе тичу, укључујући и Европску атлетику. Али јесте вест да су финансијска потраживања 'Београдског маратона' вишеструко већа од наших обавеза, да је 'Београдски маратон' тужио свог највећег дужника и тим поводом чекамо судски епилог, а да се против 'Београдског маратона' не води ниједан судски поступак за наплату потраживања", наведено је у саопштењу "Београдског маратона".

Из "Београдског маратона" најавили су да ће овогодишњи јубиларни 30. маратон бити одржан 22. априла 2017. и да ће бити "најбољи и најмасовнији у својој дугогодишњој историји".

Како се наводи, досад је пријављено 4.500 учесника маратонске и полумаратонске трке из 58 земаља света, са свих континената, а организатори очекују 8.000 учесника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару