Читај ми!

Припрема се најбољи Београдски маратон до сада

Јубиларни 30. Београдски маратон биће одржан 22. априла, уз очекивано учешће рекордних 8.000 тркача, саопштили су организатори и одбацили тврдње да је Европска атлетика одузела лиценцу маратону.

Поједини медији пренели су да се Београдски маратон не налази у званичном календару Европске атлетске федерације, због дуговања према бројним учесницима.

Из Београдског маратона наводе да није тачно да им је ЕА одузела лиценцу и поручују да одржавање манифестације није доведено у питање, као и да Београдски маратон уз сагласност и по договору са ЕА решава проблеме.

Организатори додају да није нова вест да предузеће Београдски маратон има заостале финанијске обавезе, о чему су упознати сви којих се те обавезе тичу, укључујући и ЕА.

"Финансијске обавезе предузећа Београдски маратон нису обавеза Града Београда и желимо да истакнемо изузетан значај града у системском развоју Београдског маратона у свим сегментима у последње три године", наводи се у саопштењу. Истичу и да су финансијска потраживања Београдског маратона вишеструко већа од обавеза, као и да је Београдски маратон тужио свог највећег дужника.

"По том питању чекамо судски епилог, а против Београдског маратона не води ни један судски поступак за наплату потраживања", стоји у саопштењу.

Одбацују наводе да предузеће Београдски маратон није правдало буџетска средства Министарству омладине и спорта, којима је то министарство годинама подржавало маратон.

"Али креатори лажних вести имају потребу да манипулишу и обмањују домаћу јавност јер не могу да поднесу успехе Београдског маратона. Они саопштењем нису урадили ништа ново, јер већ годинама, скривеним и отвореним деловањем, Београдском маратону чине огромну штету. Нажалост, на овакав начин они чине штету не само атлетици, него и спорту у Србији и Београду", наводе организатори.

Поручују да Београдски маратон није и неће бити платформа за "скривене, а добро познате протагонисте пропале политике која је Београдском маратону 2013. године нанела огромну штету чије последице решавамо и данас".

Наводе и да ће Београдски маратон бити најбољи и најмасовнији у његовој дугогодишњој историји.

До сада је пријављено 4.500 учесника за маратонске и полумаратонске трке из 58 земаља света.

"Очекујемо рекордних 8.000 учесника, изванредну промоцију Београда и Србије и значајно повећање туристичког промета доласком великог броја самоплатежних учесника и гостију из иностранства", наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару