Читај ми!

Шарчевић уручио награде организаторима РТС кроса

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић доделио је награде просветним радницима који су допринели одржавању РТС кроса, атлетске манифестације на којој је учествовало око 50 одсто школске и предшколске генерације.

Како је рекао оснивач РТС кроса Стеван Ковачевић, према писаним подацима Европске и Светске атлетске федерације, ова приредба је најмасовнија и на свету на којој учествују деца предшколског и школског узраста.

Ове године, рекао је он, та бројка је достигла 476.000 предшколараца, школараца и активних тркача. Министар Шарчевић изразио је задовољство јер се број малишана који учествују повећава.

"Гледаћемо да децу мотивишемо, јер они воле спорт, само их треба мотивисати", поручио је он и додао да деца треба да позову и маме и тате да им се придруже на тој манифестацији.

Шарчевић је подсетио на сличну манифестацију "Бели крос" која се организује на Раковици, а одржава се зими.

На тој манифестацији су такође, навео је он, добродошли и малишани и њихови родитељи.
За следећу сезону, најавио је министар, лествица ће се поставити још више да би РТС крос био још успешнији.

Организатор и оснивач кроса Стеван Ковачевић истакао је како је РТС-ов крос бисер школског спорта а да су најзаслужнији за његово организовање просветни радници. Он је изразио и захвалност Министарству просвете јер је ту манифестацију "узело под своје окриље" и сваке године помаже њено одржавање.

Како је навео, када је тек основан, школарци су били приморани да учествују на кросу, сад то раде добровољно а број им је толики да је то резултат за Гиниса.

"Сви заједно треба да кажемо спорт а не улица, не странпутица не насиље", поручио је Ковачевић.

Награде за помоћ организацији овогодишњег кроса отишле су у руке директора Пољопривредне школе у Пожеги Који Бошковићу, директору Математичког института САНУ Зорану Огњановићу, директору пољопривредне школе у Шапцу, помоћници министра за основно образовање Весни Недељковић, сараднику министра задуженом за развој спорта Милошу Благојевићу и представницима још осам школа и ђачких домова широм Србије али и спонзору Ваљевској пивари.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 20. август 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару