Читај ми!

Ивана Шпановић друга на митингу у Цириху, прва у укупном пласману

Ивана Шпановић је завршила као друга митинг у Цириху, али јој укупна победа у Дијамантској лиги, као и место у историји, нису измакли...

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић освојила је друго место на митингу Дијамантске лиге у Цириху. Српска атлетичарка је скочила 6,93м у првој серији, али је од ње боља била Американка Бритни Рис са 6,95м. Трећа је Дарија Клишина из Русије са 6,63м.

Најбоља српска атлетичарка Ивана Шпановић другим местом на митингу у Цириху потврдила је тријумф у овогодишњој Дијамантској лиги.

Српска скакачица у даљ на последњем митингу остварила је резултат од 6,93 метара, али је боља била Американка Бритни Рис са 6,95. Треће место заузела је Дарија Клишина из Русије са 6,63 метара.

Шпановић је раније обезбедила Дијамантски трофеј захваљујући победама у Шангају, Ослу, Стокхолму, Лозани и Паризу, уз два друга места у Јуџину и Цириху, што је скор који није достигла ниједна скакачица у историји.

Она је такмичење завршила са 68 бодова, чак 32 више од Рис и 46 од Лорен Јуџин.

"Дефинитивно сам ишла вечерас на победу, јер ми је ово један од омиљених митинга, али пет такмичења у две недеље је довело организам до умора. Нисам данас скочила жељени скок, нисам могла боље, али поред свих одличја које сам освојила ове године, врло сам задовољна, освајање Дијамантске лиге је испуњење мог девојачког сна", рекла је Шпановићева.

Подједнако је задовољан и тренер Иване Шпановић.

"Овим стављамо тачку на најуспешнију сезону у Иваниној такмичарској каријери. Врло сам поносан на константност њених резултата и на честитке које стижу од свих присутних тренера који су такође фасцинирани Иванином константношћу. Сада следи још митинг у Загребу и митинг у Београду где са свим љубитељима атлетике желимо да поделимо радост поводом ове успешне сезоне, као и да подсетимо све љубитеље на организацију Европског првенста у дворани следеће године у Београду", рекао је Горан Обрадовић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару