Колашинац и Терзићева без медаље

Асмир Колашинац заузео пето место у финалу у бацању кугле на Европском првенству у Амстердаму. Амела Терзић без медаље у финалној трци на 1.500 метара. Директан пренос је на Другом програму РТС-а.

Последњег дана на Европском првенству у атлетици, Асмир Колашинац заузео је пето место у финалу бацања кугле.

Колашинац је најбољи хитац остварио у последњој серији 20.43. У прве две серије бацио је 20.01 и 20.05, да би у наредне три серије преступио.

Златну медаљу освојио је Немац Давид Шторл са 21,31 метар, друго место заузео је Михал Харатјук из Пољске са 21,19 метара, а трећи је био Португалац Цанко Арнаудов са 20,59 метара.

Српска атлетичарка Амела Терзић заузела је последње, 12. место у трци на 1.500 метара на Европском првенству у Амстердаму. Терзићева је трку завршила за 4:37,70 минута.

Трка је на почетку била спорија, атлетичарке су трчале у групи. На око 300 метара пре циља Терзић је била друга, али је после тога попустила, претекле су је остале такмичарке и трку је завршила на последњем месту.

Златну медаљу освојила је Пољакиња Анђелика Цихочка резултатом четири минута и 33 секунде, сребрну медаљу освојила је Холанђанка Сифан Хасан са 4:33,76 минута, а трећа кроз циљ прошла је Кјара Мегин из Ирске са 4:33,78.

Србија је у Амстердаму већ освојила две медаље - злато Иване Шпановић у скоку удаљ и бронза Михаила Дудаша у десетобоју.

Овако су протекли наступи Колашинца и Терзићеве у Амстердаму:

18.35 - Колашинац је заузео пето место у финалу у бацању кугле.

18.23 - Коначно добар хитац Колашинца, 20.43 за пету позицију. Солидан резултат за српског шампиона, иако је остао без медаље.

18.15 - После прве две успешне серије, Колашинац је преступио у трећој, четвртој и петој серији. Остао му је још један покушај до краја такмичења.

18.00 - После три серије, Колашинац се налази на осмом месту са даљином 20.05.

17.52 - Амела Терзић је заузела 12. место у финалној трци на 1.500 метара, са временом 4:37,70.

17.45 - Почела финална трка на 1.500 метара, у којој наступа Амела Терзић.

17.30 - Почело такмичење у бацању кугле, у којем учествује Асмир Колашинац.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 19. август 2024.
33° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару